ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizmde Yaşam Boyu Eğitim başladı

Turizmde Yaşam Boyu Eğitim başladı
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 13.47
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 13.47

Turizm Bakanlığı tarafından “Turizmde Yaşam Boyu Eğitim 3” konulu proje Kapadokya ve Bodrum’dan sonra Gaziantep’te de uygulanmaya başlandı. 10 Gün sürecek program çerçevesinde Bakanlığın uzman eğiticileri tarafından tüm lokanta, otel, el sanatkarları, turistik tesislerin personeli, polis, zabıta ve jandarmaya sosyal davranışlar, eğitim, yöneticilik, hijyen ve çevre sağlığı konularında eğitim verilecek. Program çerçevesinde son olarak Gaziantep ve Zeugma ile ilgili panel düzenlenecek.

“Turizmde Yaşam Boyu Eğitim 3” programı nedeniyle Turizm Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürü Baki Eraslan, Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Halil Özkan Vali Yardımcısı Ali Cergibozan ile Turizm Müdürü Mehmet Doğan katıldı. Daire Başkanı Özbahçıvanoğlu, 10 gün uygulanmasına dün başlanılan programla ilgili olarak bilgi verdi. Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürü Baki Eraslan, turizm sektöründe çalışan personelin mesleki bilgilerini ve becerilerini geliştirmek, turistik tesislerde hijyen ve çevre sağlığı hakkında bilgi vermek, turizm bilincini ve turizm eğitimini tüm topluma yaymanın amaçlandığını söyledi.

Programın son gününde Zeugma’nın işleneceğini hatırlatan Eraslan, “Zeugma, Gaziantep ve Türkiye için önemlidir. Burada önemli bir kültür mirası var. Bu nedenle Zeugma’nın Gaziantep turizmine katkısıyla ilgili konular işlenecek. Zeugma enine boyuna masaya yatırılacak” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Ali Cergibozan ise kentin turizm potansiyelinin artırılması için yapılacak her türlü çalışmaya destek olacaklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *