ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizm çalışanları da savaştan nasibini alıyor

Turizm çalışanları da savaştan nasibini alıyor
YAYINLAMA: 24 Kasım 2021 / 15.30
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2021 / 15.30
Turizm işkolunda örgütlü sendikalar, savaş ve ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarmaların arttığını belirterek, son zamanlarda başta yıldızlı oteller olmak üzere eğlence merkezlerinde çalışanlardan yaklaşık 300 kişinin işine son verildiği açıklandı.

Oley-iş bölgede beş kentte örgütlü

Oley-iş Sendikası Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şube Başkanı Hüseyin Boztaş, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde otel ve eğlence merkezlerinde örgütle olduklarını belirterek, toplam 3200 üyeleri bulunduğunu bildirdi. Otel, gazino, taverna, öğretmen evi gibi turizm işkolunda örgütlü oldukları belirtilen Boztaş, “Bir yandan ekonomik kriz, bir yandan savaş sektörü olumsuz etkiledi. Bazıları da savaşı bahane ederek işçi çıkarmaya gidiyor. İşçiler ücretsiz izne gönderiliyor. Çalışanların yarıdan çoğu sigortasız ve sendikasız” dedi.

Üyelerin altıda biri aidatına ödüyor

3200 üyeden sadece 500’ünün düzenli olarak aidatını ödediğini ifade eden Boztaş, sendikalar üye aidatları ile ayakta durur. Bu nedenle üyeler aidatlarını düzenli olarak ödemeli. Aksi halde sendikanın hizmet etmesi çok zor olur diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *