ANASAYFA arrow right Yaşam

Turistleri, birkaç gün şehirde konaklatmalıyız

Turistleri, birkaç gün şehirde konaklatmalıyız
YAYINLAMA: 05 Eylül 2021 / 20.05
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2021 / 21.38
1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte kente gelen turist sayısının arttığını dile getiren Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Tarık Aytekin, “Gaziantep’e gelen gerek yerli gerekse yabancı turistleri birkaç gün konaklatmamız lazım. Bu konuda almamız gereken çok mesafe var” dedi.

Turizm Master Planı’nın gözden geçirilmesi gerek

Turizm Master Planı’nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Aytekin, “Şehrimizin, ülke genelinde tanınırlığı en üst noktadadır. Ancak kente gelen turistleri birkaç gün konaklatacak şekilde bir destinasyon hazırlamalıyız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Turizm Tanıtım Daire Başkanlığı da turizmin canlanması için güzel işlere imza atıyorlar. Yesemek Heykel Atölyesi, Karkamış, Zeugma gibi yerler tarihi ve kültürel açıdan çok önemli yerlerdir. İnsanları sadece gastronomi değil, aynı zamanda tarih ve kültür ile de çekmemiz gerekiyor. Bu potansiyel fazlasıyla var, bunların biraz daha ön plana çıkması lazım” ifadelerine yer verdi.

Otellerimizin kapasite ve kalitesi çevre illerden çok önde

Başkan Aytekin, turistlerin konaklamak için eğlenceli mekanlar istediğinin altını çizdi. “Eğlenceli mekanlar konaklatmak açısından önemli etkenler arasında yer alıyor. Çünkü eğlence insanların ilgilisini çekiyor. Kentimizde bulunan otellerin kapasitesi ve kalitesi çevre illerden çok önde. Turizmde parayı konaklayan turist bırakıyor. Gündüz gezmesi, alışveriş yapması ya da yemek yemesi dışında akşam otelde konaklıyor, eğlence mekanlarına gidiyor. Harcadıkları para şehrin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla bunun üzerinde biraz daha çalışmalıyız” açıklamasını yaptı.

Gastronominin yanına tarihi ve kültürel dokuları eklemeliyiz

Gastronomi kenti olmanın bir avantaj olduğunu vurgulayan Aytekin, “Gastronomi dünyada yükselen bir turizm değeridir. Yani günümüzde gastronomi turizm diye yeni bir alan açıldı. Dolayısıyla kentimiz bu konuda çok önemli bir ivme ve önem kazandı. Gelen turistler yeme-içme konusunda memnun ayrılıyor. O nedenle Gaziantep’in gastronomi kenti olması bir avantaj. Gaziantep, 1600’lü yıllarda ki en fazla divan şairinin olduğu, Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’den daha eski tapınakların bulunduğu, bir kenttir. Gastronominin yanına bu tarihi ve kültürel dokuları eklemeliyiz. Eğer bunları eklersek, o zaman gerçek bir turizm kenti olursunuz” şeklinde konuştu.

Göletin yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz

Yesemek Açık Hava Atölyesi hakkında konuşan Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Tarık Aytekin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Böyle bir tarihi değeri yüksek bir eserin yanına gölet yapılması kesinlikle kabul edilemez. Yesemek’i heykel yapılan bir atölye olarak biliyorduk, ancak son bulgulara göre yapılan heykeller kurulacak medeniyet şehri için yapılıyormuş. Bu kadar kıymetli bir hazinenin yanına gölet yapmak akıl, mantık ve bilimle açıklanamaz. Bu göletin yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *