ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tüp gaz taşıyan araçlarda yangın söndürme cihazı bulunacak

Tüp gaz taşıyan araçlarda yangın söndürme cihazı bulunacak
YAYINLAMA: 07 Şubat 2021 / 17.29
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2021 / 17.29
Tüp gaz depoları şehir dışına çıkarılacak 

Mahalle bayilerinde 15 adet 12 kilogramlık 35 piknik tüpü bulundurulacak. Tüp gaz satışları, depoları ve mahalle bayilerinin çalışma şekilleri ve tüp gazların nakilleriyle ilgili yeni esaslar meydana getirildi. Tüp gaz bayileri temmuz ayı sonuna kadar şehir dışına çıkarılacak. Tüp gaz taşıyan otolarda yangın söndürme cihazı bulunacak. Mahalle bayilerinde 15 adetten fazla 12 kilogramlık, 35 adet piknik tüpünden fazla bulunmayacak. Aksi hareket edenler cezalandırılacak. Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

Şehrimizdeki Tüp gaz başbayilerinin depolama yerleri. Belediyenin Kilis, Araban ve Oğuzeli yollarında tespit edeceği ve yaptıracağı depolara 31 Temmuz tarihinde nakledilecektir. Şehir içerisindeki tali bayilerden emniyet koruma sahası içimde kalanlar ise yine 31 Temmuz 1982 tarihine kadar Emniyet Koruma sahası dışına iş yerlerini nakledeceklerdir. Ayrıca başbayilerin tali bayilere, tali bayilerin evlere tüp nakilleri ile tüp gaz kullanan işyerleri ve konutlarda aşağıdaki esaslara uyulması zorunluluğu getirilmiştir.

Başbayilerin tali bayilere tüp nakillerinde kullanacakları nakil aracının yasalara uygun, trafik muayenesi yapılmış ve en çok 10 adet sanayi, 50 adet 12 kg. lık ve 100 adet piknik tüpü taşınması (Net gaz ağırlığı 1250 kg. mı geçmemek üzere aynı cins ve değişik tüp taşınabilir) ve il güllere verilen krokideki gösterilen güzergahların takip edilmesi.

Tali tüp bayilerinin, tüpleri evlere kadar götürerek takmaları ve nakil için kullanacakları vasıtaların trafik muayeneleri yapılmış ve en çok 12 kg. lık 20 dolu tüp üzeri açık, yanları aralıklı, ranzalı pikap ve kamyonetlerle en çok üç dolu tüp bulunan römorklu bisiklet veya 6 dolu tüp bulunan römorklu motosikletlerle yapılması veya eşiti kg. ağırlıkta piknik taşımaları, LPG tüp gaz taşıyan nakil araçlarının büyüklerinde 2, küçüklerinde ise 1 adet yangın söndürme cihazı bulundurmaları.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *