ANASAYFA arrow right Güncel

Tüm zorluklara rağmen örgütlenmeyi sürdürüyoruz

Tüm zorluklara rağmen örgütlenmeyi sürdürüyoruz
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2020 / 21.41
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2020 / 21.49
TÜMTİS Gaziantep Şube Başkanı Mahmut Canyurt, TÜMTİS’in kuruluşunun 71’inci yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Canyurt, tüm zorluklara karşın örgütlenmeyi sürdürdüklerinin altını çizerken, “İşkolu ayrımının getirdiği yasal zorunluluk nedeniyle taşımacılık işkolunda örgütlenen TÜMTİS bugün ambar, kargo, araç muayene işçilerini sendikalaştırarak yoluna devam etmektedir. TÜMTİS, kayıt dışı çalışmanın ve dağınık işyerlerinin ağırlıklı olduğu nakliyat ambarlarında, ulusal ve uluslararası kargo firmalarında ve araç muayene işyerlerinde örgütlenme çalışmalarını istikrarlı bir şekilde yürüten ve giderek büyüyen bir sendika olarak faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

TÜMTİS 14 Temmuz 1949 yılında İstanbul’da kuruldu

TÜMTİS’in 14 Temmuz 1949 yılında elektrik, gaz ve motorlu taşıt işçileri tarafından İstanbul’da kurulduğunu hatırlatan Canyurt, “Bugün taşımacılık işkolunun can damarını oluşturan nakliyat ambarları, kargo/lojistik ve araç muayene istasyonlarında binlerce işçinin üye olduğu güçlü bir sendika olma özelliğini korumaktadır. İlk toplu iş sözleşme pazarlığına 1964 yılında 7 bin üyesi adına İETT’de başlayan TÜMTİS, bu tarihten itibaren çok sayıda başarılı sözleşmeye imza atmıştır. Yaptığı sözleşmelerle üyesi işçilerin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmiş, hak ve çıkarlarını geliştirdi” ifadelerini kullandı.

İşçiler arasında birlik ve dayanışmanın yaygınlaşmasına önem verdik

Başkan Canyurt, Türk-İş Konfederasyonu’nun kurucu beş sendikasından biri olan TÜMTİS’in sendika ve konfederasyon farkı gözetmeden işçiler arasında birliği ve dayanışmayı yaygınlaştırmaya önem verdiğinin altını çizerken, “Ülkemiz işçi sınıfı mücadelesinin kilometre taşlarından olan birçok direniş ve grevle maddi ve manevi olarak dayanışmada bulunmuş ve sınıfsal sorumluluğuna uygun davranmıştır. TÜMTİS’in tarihi, Kavel Kablo ile Fil, Kelebek ve Arı Kontrplak grevleri, Fargo Lastik ve Berec Pil fabrikası işçileriyle dayanışma gibi önemli etkinliklerle dolu” şeklinde açıklamada bulundu.

Sendikamız gücünü birlik ve dayanışmadan alıyor

TÜMTİS Gaziantep Şube Başkanı Mahmut Canyurt, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Sendikamız gücünü birlik ve dayanışmadan almaktadır. Sadece işkolumuzda değil farklı işkollarındaki işçilerin mücadelelerine de destek vermiş, bu dayanışmasını uluslararası boyuta taşımıştır. Uluslararası sınıf mücadelesinin bir parçası olarak sorumluluk üstlenmekten çekinmemiş ve Genel Başkanımız, Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu ETF’nin yöneticiliğini üstlenmiştir. Kurulduğu günden bugüne üye ve yöneticisiyle emek ve demokrasi mücadelesinin önemli bir parçası oldu.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *