ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm zevklerimiz gibi çiçek almayı da rafa kaldırdık

Tüm zevklerimiz gibi çiçek almayı da rafa kaldırdık
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 18.06
Çiçek satışlarında son bir yıl içerisinde yüzde 70 düşüş olduğu belirtilirken, esnafın vergisini ödeyemez duruma geldiği vurgulandı.

Çiçeği geçen yılın fiyatıyla sattıklarını ifade eden çiçekçiler buna rağmen satışların yeterli olmadığından yakınıyor. Gül 2 milyon, karanfil 500 bin, yapay çiçek 5 ile 100 milyon, saksı çiçekleri ise ortalama 4 milyon liradan satılıyor.

Seç çiçekten Aydın Öztürk satışların çok düşük olduğunu belirterek, 2001 yılında satışlarda yüzde 75 civarında düşüş olduğunu açıkladı. Çiçek fiyatlarında belli bir tarife olmadığını, isteyenin istediği fiyattan satış yaptığını belirten Öztürk, seyyar çiçekçilerin haksız rekabet yarattığını, fakat kimsenin buna engel olmadığını belirtti. Bağlı oldukları bir dernek olmadığı için sorunlara çözüm bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Öztürk, “Vergiler çok yüksek. Tamamen devlete çalışıyoruz. Böyle giderse batarız” şeklinde konuştu.

Açelya çiçekçilikten Beyhan Düzkaya ise 2001 yılının çok kötü geçtiğini belirterek, önceki yıllara göre satışlarda rekor bir düşüş yaşandığını ifade etti. Düzkaya, “Ayakta durabilmek için masrafı azaltıp, işçi çıkarma yoluna gittik. Eğer bu yıl da geçen yıl gibi olursa tek çaremiz işi terk etmek olacak başka seçeneğimiz yok. Ayrıca mantar gibi çiçekçi açılıyor. Üç tane karanfil alıp dükkanına koyan kendisini çiçekçi itan ediyor. Kimsenin engel olduğu yok” diye konuştu.

Geçen yılki fiyatlardan çiçek sattıklarını açıklayan Düzkaya, Mersin, Antalya ve İzmir gibi uzak şehirlerden çiçek getirdiklerini, ancak mevsimin kış olması dolayısıyla korumakta zorluk çektiklerini belirterek, “Çiçekleri özel bakım ve vitaminlerle yaşatabiliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *