ANASAYFA arrow right Dünya

Tüm ülkeler alarmda olmalı

Tüm ülkeler alarmda olmalı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri yaptıkları son dakika uyarısında "Virüs 15 ülkeye yayıldı ancak tüm ülkeler alarmda olma
Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri yaptıkları son dakika uyarısında "Virüs 15 ülkeye yayıldı ancak tüm ülkeler alarmda olmalı" açıklaması yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization/WHO/DSÖ) Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) ile ilgili acil olarak toplanma kararı aldı.
WHO Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yeni koronavirüs salgınının küresel bir tehdit oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere yarın acil durum komitesinin bir araya geleceğini açıkladı.
Ghebreyesus, "virüsün şimdiye kadar 15 ülkeye yayıldığını" belirtirken, "ancak tüm dünya alarmda olmalı" ifadelerini kullandı.
Ölü ve hasta sayısında son durum
Yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya ve Almanya'ya da sıçramıştı.
Resmi rakamlara göre, 132 kişi hayatını kaybetti, virüsten etkilenen sayısı bin 239'nun durumu ağır olmak üzere 5 bin 974'e çıktı.
Örgüt direktörü, geçtiğimiz gün Çin'e yaptığı ziyarette global aciliyet durumunu 'ortalama' olarak belirlemekle hata yaptıklarını açıklamıştı.
Aciliyet durumu bunun üzerine küresel bazda 'yüksek' olarak belirlenmişti.
İngiltere'de karantina tartışması
Öte yandan dünya çapında virüse karşı artan önlemler tartışmalı bir boyuta gidiyor. İngiltereli havayolları şirketi British Airways ve Almanyalı havayolları şirketi Lufthansa Çin uçuşlarını askıya aldı.
Hemen ardından Çin'den hali hazırda yolculukta olan kişilerin İngiltere'de 20 gün karantina altında tutulduktan sonra bırakılacakları açıklandı.
"Aylarca sürmesinden korkuyorum"
Türkiye dahil pekçok ülke Wuhan'daki vatandaşlarını ülkelerine götürmek için uçak kaldırırken dün AFP'ye konuşan İngilizce öğretmeni Joseph Pacey "Bu gerçekten stresli bir durum. En büyük korkum bunun aylarca sürmesi, yiyecek bulmakta ve hayatta kalmakta zorlanmamız" ifadelerini kullanmıştı. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *