ANASAYFA arrow right Güncel

Tüm kamu çalışanlarının insanca yaşayacağı bir ücret almalı

Tüm kamu çalışanlarının insanca yaşayacağı bir ücret almalı
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 21.15
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 21.15
MİL Sen Konfederasyonu ve Mil Büro Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, ayrım yapılmaksızın tüm kamu çalışanlarının insanca yaşayacağı bir ücret alması gerektiğini vurguladı.

Erdal, “Lobisi çok olanın, sesi çok çıkanın değil, tüm kamu çalışanının özlük ve ekonomik durumları düzeltilmeli, birilerine yapılan iyileştirmeler sonrası çalışanlar birbirine düşman edilmemeli” dedi.

“Danıştay'a Mil-Sen olarak, yüzde 1'lik sendikal barajın iptali için açmış olduğumuz yürütmeyi durdurma ve iptal davasına Memur Sen'in müdahil olması İçin ihbarına karar verildi” diyen Erdal, “Üyelerimiz ve tüm memur arkadaşlarımız müsterih olsunlar. Yüzde 1'lik baraj nasıl sendika tarihine kara bir leke olarak geçti ise, yüzde 1'lik barajın iptali de Mil-Sen olarak yaptığımız sendikal mücadelede tarihe altın harflerle yazılacak. Toplu Sözleşmede imza altına alınarak 2022’de yürürlüğe girecek ve uygulanacak olan toplu sözleşme ikramiyesi adı altında ödenecek 400 TL ücreti büyük bir kazanım olarak gündemden düşürmeyen yetkili sendikaya soruyorum; neresi bunun başarı?” diye sordu.
Herhangi bir meslek grubuna yapılan zamdan rahatsız olmadıklarını dile getiren Erdal, “Mesele kamu çalışanları arasında adaletin tesis edilmesi ve en çok ihtiyacı olanın ilk değerlendirilmesi olmalı. Popülist yaklaşımlar sorunların büyümesine neden olur. Kamu çalışanları bir bütündür. Sağlık çalışanlarında ayrım yapıldığı 2 bin 500TL ile 5 bin TL doktor ve diş hekimlerine verilen zamlar neden diğer sağlık çalışanlarımıza verilmedi, Sağlık Sen yine sınıfta kaldı” ifadelerini kullandı.  
Erdal, “Yetkili Büro Memur-Sen de büyük bir kazanım gibi gösterdiği 3600 ek gösterge büro kolunda görevli kamu personelinden hangilerine verilecek, onun cevabı var mı yok, verilecek olanlar ise amir ve müdürlere verilecek. Tüm kamuyu kapsamayan 3600 ek gösterge Kabul edilemez, en geniş kapsamlı büro kolunda görevli Büro Memur-Sen kendilerinin Memur-Sen Konfederasyonu yönetiminde temsil edilmiyorken olmayan kazanımlardan bahsediyor, Sendikasına gerekli dersi vermeyen kamu görevlilerinin bir beklenti içerisinde olması anlamsız. Kamuda en önemli mesele, paylaşım da adaletin tesis edilmesi” notunu düştü.
MİL Sen Konfederasyonu ve Mil Büro Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Vergi ve harçlara 2022 yılında geçerli olmak üzere yüzde 36 oranında artış ekmek fiyatına yüzde 25 zam gelmiş memurlara ise yüzde 5 oranında artış gösterdi. Benzin ve motorine 1 TL'yi aşan zamların, iğneden ipliğe tüm ürünlere yansıyacağı ortadadır. Başta asgari ücretli olmak üzere, kamu çalışanlarının her geçen gün kaybettiği alım gücü için Ocak ayı beklenmeden ivedi olarak seyyanen zam gündeme alınmalı. Geçim derdi yaşayan memurların haklarını savunduklarını iddia eden yetkili sendikacıların lüks içinde yaşaması ise kamu çalışanlarına dert oldu. Lüks içinde yaşayanlar ay sonunu getiremeyen memurların halinden anlamazlar.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *