ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tüm kaldırımlar yaptırılacak 

Tüm kaldırımlar yaptırılacak 
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.09
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.09
Vatandaşların devamlı şikâyetlerine neden olan bir sorun daha çözümlendi

Kaldırımını yaptırmayanlarınkini belediye yaptırarak yüzde 10 ceza alacak. Gazetemiz tarafından zaman zaman aksettirilen şikâyetlere şimdiye kadar ilgililer tarafından olumlu bir cevap verilmemişti. Özellikle görmeyen vatandaşlar feryadı basarak kaldırımların yamru yumru oluşu, aynı hizada bulunmayışı yüzünden çektiklerini dile getirmişlerdi.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız haber yayınları yanı sıra yazarlarımız tarafından da konu ele alınarak ilgililerin dikkatleri çekilmişti. Dün konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şehrin tüm kaldırımlarının kısa süre içinde onarılacağı, kaldırımlarını yaptırmayanlarınkini de belediye yaparak cezalı ücret alınacağı ifade edilen bildiri şöyle:

Ticaret merkezlerindeki kaldırımların be ton üstüne karo kaplaması yapılacaktır. 1605 sayılı yasaya göre bu iş dükkan sahipleri ve apartman sahipleri tarafından yapılması gerekmektedir.

Kaldırımların tamamı ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Belediye bordür ıslahı yapmaktadır. Islahı yapılmış olan kaldırımların münhasır pazar günleri beton ve karo kaplaması yapılmasını kaldırımlarını yaptırmayan dükkan sahiplerinin ise belediye tarafından yaptırılarak bedellerini yüzde 10 farklı ödeyeceklerdir.

Karo kaplama numuneleri Belediye Fen İşleri müdürlüğünden alınacaktır.

Bordür döşemelerin kaldırımları kısa sürede bozacağı olasılıkla kaldırımları karo kaplama işinin dükkan ve ev sahipleri tarafından en kısa zamanda yapılacaktır.

Böylece cadde ve sokaklardaki trafik akışı da kolaylaşacaktır. Görünüm güzelleşecek, mal ve can emniyeti de sağlanmış olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *