ANASAYFA arrow right Güncel

Tüm illerde dükkanlar yine 20.00’de kapanacak

Tüm illerde dükkanlar yine 20.00’de kapanacak
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 14.23
İçişleri Bakanlığı düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin çalışma saatlerine ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine iş yerlerinin çalışma saatlerine ilişkin genelge gönderdi.

Genelgeye göre; düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerleri saat 07:00'de açılacak ve 20:00'de kapanacak.

Genelgede, Sağlık Bakanlığı'nın, illeri düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak dört ayrı risk grubuna ayırdığı hatırlatıldı. 

Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07:00-19:00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile çalışma izni getirildiği de yeniden belirtildi. 

Genelgede, ayrıca, "vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı" yazıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği risk grupları ve iller şöyle:

Düşük risk grubunda yer alan iller: Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta risk grubunda yer alan iller: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek risk grubunda yer alan iller: Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

 

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *