ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm faizler silinip, ana para taksite bağlansın

Tüm faizler silinip, ana para taksite bağlansın
YAYINLAMA: 12 Ocak 2023 / 16.01
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2023 / 16.01
Bağ-kur‘un borçları yeniden yapılandırılma uygulamasının esnafa rahatlık getirmediği, bu nedenle başvuru sayısının düşük çıktığı ifade edildi.

Oda başkanları esnafın halen krizde ve sıkıntılı olduğunu açıkladı. Esnafın rahatlaması için Bağ-kur prim faizlerinin bir bölümü veya tümü silinerek, yeni bir taksitlendirmeye gidilmesi istenirken, başka türlü piyasada canlanma olmayacağı vurgulandı.

Esnaf faizlerin silinmesini istiyor 

Piyasada büyük bir durgunluk yaşandığını, esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığını ifade eden Attalar ve Züccaciyeciler Odası Başkanı Hayri Sürücü, sıkıntı içerisinde bulunan esnafı kazanmak ve piyasalara hareketlilik katmak için maliye, GASKİ, TEDAŞ gibi kurumların yaptığı gibi faizlerin tümü veya bir kısmını silmek kaydıyla yeni uygulama yapması gerektiğine dikkat çekti. Esnafın böyle bir affa ihtiyacının olduğunu söyleyen Sürücü, sözlerine şöyle devam etti:

Esnaf perişan

“Esnaf perişan, iş yok, satış yok. Bu yüzden Bağ-kur un borçları yeniden yapılandırma ile ilgili yaptığı uygulamadan yararlanmak isteyenlerin sayısı, borçlu Bağ-kur’lunun ancak beşte biri gibi çok düşük rakamda kaldı. Yetkililerden çok acil faizler silinerek yeni bir taksitlendirme istiyoruz. Buna acil ihtiyacımız var. Çok perişanız. Esnaf evine ekmek götüremeyecek durumda. Esnafta hareketlilik olmazsa piyasada da hareketlilik olmaz, devlete olan katkımız ise küçümsenmemeli.”

Böyle giderse kepenk kapatanların sayısı artar

Hayri Sürücü, esnafın günlük ihtiyacını borç para alarak karşıladığını, bazısının ise kooperatiflerden kredi alarak çözdüğünü belirterek, bu şekilde devam etmesi durumunda kepenk kapatmaların sayısında artış olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *