ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm dünyaya savunmadaki kararlılığımızı göstermiştir

Tüm dünyaya savunmadaki kararlılığımızı göstermiştir
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 15.06
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 15.06
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Özel Güney Fırat Okulları tarafından Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda anma töreni düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Özel Fırat Koleji tarafından Onat Kutlar Tiyatro salonunda bir tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Güney Fırat okulları Genel Müdürü Fethiye Çulha, 18 Mart 1915 yılının Türk ulusunun geleceğini önemli derecede etkilemiş bir tarih olduğunu söyledi.

Çulha, “3 Mayıs 1915’te ulu önderimiz Arıburnu’nda askerlerine şöyle seslenir: Benimle beraber burada savaşan bütün askerler bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme, ara vermenin, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepimize hatırlatırım demiştir. Çanakkale’de savaşanlar namus görevlerini eksiksiz yapmışlar, tüm dünyaya Türk’ün onurunu ve vatan savunmasındaki kararlılığını göstermişlerdir. Bir savaş, bir zafer ve bir destan olan 18 Mart’ın dünyaya haykırdığı Çanakkale geçilmez gerçeğini ve ruhu Kurtuluş Savaşı’nın da başlangıcı olmuştur. Şimdi bizlere düşen görev tarih bilinciyle yarınları şekillendirmektir. Bu şekillendirme de eğitim öğretim kurumlarının sorumluluk çok fazladır. Bize çağdaşlık yolunu açan şehitlere, cumhuriyeti ve hukuk devletini kuranlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Törende, Çanakkale fotoğrafları slayt gösterisi de vardı. Ayrıca Özel Güney Fırat lisesi öğrencilerinden oluşan oratorya ve koro ekibi de günün anlam ve önemini belirten şeyler okuyup, türküler söyleyerek törene renk kattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *