ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tüm bostanlar Pişirici’den alınacak temiz su ile sulanacak

Tüm bostanlar Pişirici’den alınacak temiz su ile sulanacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.09
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.09

Kentin doğu kesiminde bulunan bostanları sulamak için hol ve temiz su bulundu

Kentin doğusunda kalan bostanları sulamak için nihayet temiz su bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, Humanız ve etrafındaki tarım alanlarının Pişirici'nin suyu ile sulanacağını söyledi. Bu konuda basına yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ şöyle dedi:

“Kentin en önemli, tarım arazisinden bir bölümü Alleben Deresine boşaltılan pis su ile sulanmakta idi. Halk sağlığını korumak maksadıyla Alleben Deresi temizlenmiş, bentler kapatılarak pis suyun tarıma verilmesi önlenmiştir.

Tarım arazisini korumak, kentimizde bu yörede sebze ve ağaç yetiştiricilerinin faaliyetlerine devam etmek maksadıyla, Belediyemiz tarafından tarım arazisine temiz su bulma çalışmaları yapılmış ve başarılı sonuç alınmıştır. Elde edilen sonuca göre, Pişirici Mescidi temizlenecek, içerisindeki gusulhaneden ve tuvaletler restore edilecek, sadece hal kımızın geziş ve görüşüne açık bulundurulacaktır. Gusulhaneler ve tuvalet yapısı itibariyle günün şartlarına göre, sağlık koşullarına uygun çalıştırılması sakıncalı görüldüğünden sadece tarihi yapının gezilip görülmesine ayrılmış olacaktır.

Böylece Pişirici'nin su kaynağı temiz kalmış olacaktır. Temiz kalan bu su kod itibariyle yetersiz olduğu için pompa istasyonu ile su terfi ettirilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *