ANASAYFA arrow right Yaşam

Tüm Atmalı derneklerini tek çatı altında toplayacağız

Tüm Atmalı derneklerini tek çatı altında toplayacağız
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2021 / 20.52
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2021 / 20.52
Gaziantep Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İkinci Başkanı ve Atmani Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seyhun Bozdağ, “Atmani Federasyonu’nu kurmak için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız.

Vakıflar, her ne kadar aşiretimizi temsil etse de kendini bağlar. Onun için vakıf nezaretinde federasyonlaşmaya çalışıyoruz. Ülke genelinde tüm Atmalı derneklerini federasyonumuzun çatısı altında toplayacağız” diye konuşma yaptı.

Kentimizde 270 bin atmalı bulunuyor

Kentimizde 270 bin atmalının bulunduğunu anlatan Bozdağ, “Pazarcık Elbistan, Malatya, Ağrı, Siirt’ten Gaziantep’e göç etmişlerdir. Daha çok triko ve tekstil sektöründe faaliyet göstermektedirler. Federasyon kurulduktan sonra her ilde temsilcilikler ve şubeler açacağız. Bu temsilciliklerimiz ve şubeler bulundukları ilde gerekli çalışmayı yaparak, atmalı aşiretine mensup insanları bulup kaydedecekler. Bu kolay değil, ama bunu başaracağımızdan hiç şüphemiz yok” değerlendirmesinde bulundu.

Atmalı aşiretinin Türkiye’nin 31 ilinde yerleşik, 11 ilde göçlerle 3 milyon nüfusa sahip olduğunu ifade eden Bozdağ, “Yurt dışında, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Japonya’da bile hemşerilerimiz bulunmaktadır. Atmalı Vakfı, 7-8 yıl önce kurulma aşamasına girdi, fakat bazı engeller çıkınca mahkemelik olundu. 2018 yılı itibariyle mahkeme süreci bitti ve genel merkezimiz İstanbul olmak üzere vakfımız resmen kuruldu, faaliyetlere başladık” dedi.

Gaziantep’te Atmalı aşiretine mensup 6 derneğin bulunduğunu kaydeden Bozdağ, “Atmalı aşireti bu bölgede 12 oymak olarak bulunuyor. Her oymak kendi adına bir dernek kurdu, fakat isimler farklı geçtiğinden Atmalı aşiretine mensup oldukları bilinmemektedir. Karayılan’ın ölüm yıl dönümünde anma yaptığımızda tüm dernekler katıldı. Çünkü Karayılan, bu ülkenin ve coğrafyanın en büyük kahramanlarından biridir. Karayılan, Gaziantep savunmasına Atatürk’ün mektubu ile katılmıştır. Atmalı aşireti geçmiş dönemlerde kendini ifade edememiş, ama yeni dönemde birlik, beraberlik ve dayanışma içerisine girmiş ve 3 milyon nüfusu birbirinden haberdar edeceğiz. Türkiye genelinde atmalıların bulunduğu hemen hemen her il ve ilçeyi gezdim. Dün hiç evimin olmadığı bölgelerde şimdi yüzlerce evim var. Bu bizim büyük bir zenginliğimizin olduğunun göstergesi” ifadelerine yer verdi. Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *