ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tüketicinin korunacağı açıklandı

Tüketicinin korunacağı açıklandı
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 15.17
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 15.17
Esnafın kontrolü sıkılaştırılacak

Belediye başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, esnafın kontrolünün sıklaştırıldı, tüketicinin korunmasının yasal bir zorunluluk olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili olarak belediye başkanı Turan Ertuğ tarafından yapılan açıklama şöyle: Kent hayatı, yaşayan bir canlıya benzer, bütün organlar ilişki içerisindedir. Esnaf, tüketici sınıfları birbirleriyle çok yakın münasebetleri vardır. Belediyemiz üreticinin yanında pazarlayıcının ve tüketicinin haklarını korumakla yükümlüdür. Bu nedenle piyasa kontrol teşkilatı kurmuştur.

Belediyenin sağlık, iktisat ve zabıta teşkilatı piyasa kontrolü yapmaktadır. Bu teşkilatın kurulmasında amaç düzenli bir kent hayatını sağlamak ve korumaktır. Zabıta teşkilatı kontrollerini sık sık yapmasına rağmen, esnafımızın bir kısmı suç işlemekte ısrarlı görülmektedir. Bazı yörelerde münhasıran kahvelerde belediye bizi çok sıkıyor diyorlar. Belediyemiz esnafı sıkmak için kontrol yapmıyor, esnafla tüketici arasındaki köprü oluşturmak ve uyuşmazlığı asgariye indirmek için kontrol yapmaktadır. Her zaman belirttiğim gibi ceza çıkış yolu değildir. Esnafımızın daima belediye yasaklarına uyuması lazımdır. Yasakları ihlal eden ve suç işleyen israfın ceza görmesi sıkma şeklinde değerlendirilememelidir. Esnafımızın tüketici vatandaş velinimetedir. Ticari hayatlarının kanıdır, müşteri olmazsa esnaf ne yapar? Bu düşüncelerle esnafımızın belediye yasaklarına uymasına, müşterilerine en iyi hizmet yapmasını diliyorum.

Eğer vatandaş kar hadlerine riayet etmez, bozuk mal satarsa ona ceza veririm, normal kar hadlerini uyarak mesleğini yapan esnafa da teşekkür ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *