ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüketici uyarıldı

Tüketici uyarıldı
YAYINLAMA: 24 Eylül 2021 / 13.50
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2021 / 13.50
Mersin merkezli bir firma tarafından, kapıdan satış yöntemiyle vatandaşların aldatıldığı yönünde çok yoğun şikayet aldıklarını bildiren Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bülent Yılmaz, tüketicilerin bu tür satışlara aldanmamasını istedi. Bu arada TEDAŞ’ın Kasım ve Aralık aylarında mükerrer olarak tahsil ettiği güç bedelinin de abonelere ödenmesini istedi.

Mersin’den geldikleri belirlenen bazı art niyetli kişilerin ‘Çekiliş yapıyoruz, size hediye vereceğiz’ diyerek tüketiciyi aldattıklarına dikkat çeken Yılmaz, bu kişilere çoğu zaman bir daha ulaşmanın imkansız olduğunu belirtti. Gaziantepli tüketicilerin böyle olumsuzluklarla karşılaşmamaları için, kapıdan satış için gelen kişilere itibar etmemelerini, bu kişilerin sattıkları ürünlerin gerçek değerinin 2-4 katı fazla fiyata sattıklarının bilinmesini vurgulayan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Yılmaz, “Ayrıca Ankara merkezli bir pazarlama firması tarafından da ‘devre tatil’ adıyla pazarcılık yöntemi uygulanmakta ve yine tüketicilerimiz mağdur edilmekte. Bu ve benzeri firmaların yöntemleri, vatandaşlarımızı “ücretsiz tatil kazandınız, kokteylimize katılırsanız bu tatile gidebilirsiniz” şeklinde aldatmak şeklinde olmaktadır. Tüketicilerimiz bu gibi kişilere ve göz boyamalara da itibar etmemelidirler” dedi.

Öte yandan TEDAŞ tarafından haksız şekilde alman ‘güç bedelleri’, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bülent Yılmaz, 2003 Ocak ayı itibarıyla abonelerden “güç bedeli” alınamayacağını belirterek şöyle devam etti: “Ancak eski bütçe kanunu gereği iki ayda bir alınması gereken ‘güç bedeli’, yangından mal kaçırma, ya da ‘ne kurtarsam kârdır’ mantığıyla 2002 Kasım ve Aralık aylarında iki kez alınmıştır. Aralık ayında, konutlardan 2 milyon işyerlerinde ise 4 milyon lira mükerrer olarak haksız yere alınmıştır. Bu durumda olan tüketicilerimiz, Kasım 2002 ve Aralık 2002 aylarına ait elektrik makbuzlarının fotokopileriyle birlikte TEDAŞ Gaziantep Müessese Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurarak, ödemiş oldukları paraların iadesini isteyebilirler.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *