ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüketici hakları, çağdaş kazanımların göstergesidir

Tüketici hakları, çağdaş kazanımların göstergesidir
YAYINLAMA: 22 Kasım 2021 / 15.39
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2021 / 15.39
Teknolojideki gelişmelere paralel olarak meydana gelen oluşumların, beraberinde tüketici haklarının korunmasını da gündeme getirildiği ifade eden Vali Lütfullah Bilgin, üretim ve tüketim faaliyetleri ile bu alanda yapılan ve yapılması gereken hukuki düzenlemeler ve uygulamaların, toplumların çağdaşlık ve demokratik kazanımlarının göstergesi olduğunu açıkladı.

Vali Bilgin, Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde doksanlı yılların başından itibaren tüketici haklarının yasal güvence altına alınması yönünde yönelik adımlar atıldığını vurguladı.

Yasal düzenleme tek başına yeterli değil

Bilgin, “Tüketicinin haklarını bilmesi ve bu alanda bir insan ve soranında, üretimdeki kalite de kendiliğinden artacaktır. Tüketicinin bilinçlenmesi ve haklarının korunmasında bu amaçla oluşturulan sivil toplum örgütlerinin gerekliliği zorunludur. Zira tüketiciler, yasal düzenlemelere rağmen haklarının korunmasını kendi oluşturdukları sivil toplum örgütleri ile sağlayacaklardır. Ülke ekonomisinin yapılanmasında ve bu alandaki politikaların geliştirilmesinde büyük pay sahibi olan çağdaş toplumlardaki bireylerin haklarının korunmasına yönelik olarak yapılan yasal düzenlemeler tek başına yeterli değildir. Bu nedenle tüketicilerin bilinçli olmaları önem taşımaktadır “dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *