ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüketici genelde haklı

Tüketici genelde haklı
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 12.01
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 12.01
67 tüketici şikayetinin 58’si lehte sonuçlandı

Yılın 10 ayı içerisinde İl Tüketici Hakem Heyeti’ne çeşitli ürünlerle ilgili olarak toplam 67 tüketici şikayeti geldiği, bunlardan 58’inin tüketici lehine sonuçlandığı açıklandı. Bu arada geçtiğimiz yıl çoğu GSM cep telefonu sabit ücretine yapılan itirazlar olmak üzere 2 bin 260 şikayet olduğu kaydedildi. Bu yıl en fazla tüketicinin Mayıs ayında şikayeti geldiğine de dikkat çekildi.

Sanayi Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Neşet Şeren, mal ve hizmet satın alan tüketicilerin mağdur olması durumunda il ve ilçe hakem heyetlerine başvurabileceklerini ifade ederek bu yıl Ocak ayından beri toplam 67 tüketici şikayeti geldiğini açıkladı.

18 Başvuru ile en fazla şikayetin bilgisayar konusunda, olduğunu, bunların tümünün tüketici lehine sonuçlandığını belirten Şeren, 5 tane buzdolabı, 4 tane otomobil şikayeti geldiğini, bunların da yine tüketici lehine sonuçlandığını kaydetti. Şeren bu şikayetleri kapıdan satış elektrik güç bedeli,- mobilya ve oturma grupla-n takip ederken, müzik seti, kampanyalı satış, kazanılan hediyeyi ödememe, ayakkabı, su deposu, boya, servis, avize, Turkcell, Telsim, klima, Telefon aboneliği ve televizyon şikayetlerinin izlediği açıkladı.

Geçtiğimiz yıl boyunca toplam 2 bin 270 şikayet geldiğini, bunların 2 bin 260’nın tüketici lehine sonuçlandığını, 9'nun sonuçsuz kaldığını ifade eden Şeren, bunlar arasında GSM telefonları sabit ücretleriyle ilgili tüketici şikayetinin 2 bin 253’ü bulduğunu belirtti. Bu arada oturma grubu ile ilgili 3, bilgisayar şikayetinin 2, sigorta şirketi ve temizlik robotu için 1, buzdolabı için 3, araç motoru, fotokopi makinası, klima, araba, minibüs arızası için de birer şikayet geldiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *