ANASAYFA arrow right Güncel

TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma okullarda pervasızca cirit atıyor

TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma okullarda pervasızca cirit atıyor
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 21.23
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 21.33
“Derslik sayısı yetersiz olan ilimizde, ayrıca derslik sayısı yetersizliği ve sınıf sayılarında limitsiz bir artış krizi yaratıyor. İnada dayalı ekonomik uygulamalar, mevcut problemlerimizi daha da derinleştirdi, adeta yangına benzin dökülüyor”

Eğitim İş Sendikası Genel Başkan Özbay, “TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, artık okullarımızda pervasızca cirit atıyor, Milli Eğitim müdürleri onları ceketlerini ilikleyerek karşılıyor” dedi.

Toplantıya Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Merkez Yürütme Kurulu Üyeler ile şube başkanları katıldı. Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Ali Arpat, Gaziantep’in 3 milyona yakın nüfusu ile Türkiye’nin büyük metropol şehirlerinden biri olduğunu hatırlattı, metropol şehirlerde eğitime dair yaşanan tüm problemlerinin burada da fazlasıyla olduğunu belirtti.

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Mardin, Mersin, Malatya Osmaniye Şanlıurfa ve Tarsus Şube Başkanları ve İlçe Temsilciliklerinin yanı sıra Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Merkez Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımı ile Eğitim İş Sendikası Bölge Toplantısı hafta sonu yapıldı.
Asıl sorun emek ve sermaye arasındaki çelişki

Özbay, “Bizim kongrelerimizi hiçbir gençlik örgütü basmaya cesaret edemez. Genel kurulumuza ve kongrelerimize ne içerden ne de dışardan hiç kimse ayar veremez. Örgütsel kültürü benimsemiş, örgütsel ahlakı yüksek, tam bağımsız bir sendika var. Bugün asıl sorun emek ve sermaye arasındaki çelişki. Bu anlamda çiftçi, işçi, memur, doktor gibi toplumun tüm katmanları bir araya gelmek zorunda. Dolayısıyla da 4 Aralık tarihinde Ankara’da bir miting var. Bu mitingde yoksulluk ve sefalet bütçesine ‘Hayır’ diye haykıralım” ifadelerini kullandı.

Şura sarayda olursa konuşmaya bile gerek yok

1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Eğitim Şurası’na değinen Özbay, “7 yıl önce yapılan eğitim şurası 5 gün sürerken, şimdi yapılacak şura sadece 3 gün sürecek. 7 yıl önce ki eğitim şurasından öğretmenlerin özlük haklarına ya da öğrencilerin eğitimine yönelik olumlu bir şey çıktı mı? Sendika olarak şura sarayda olursa konuşmaya bile gerek yok, katılmayacağız. Biz olaya sembolik olarak bakamayız. Çünkü bu saray Atatürk Orman Çiftliği gasp edilerek yapılmış bir yer, hiçbir Eğitim İş Sendika üyesi oraya gidip boy gösteremez” açıklamasında bulundu.

Öğretmen, öğrenci ve veliler mutsuz ama hükümet suskun

Arpat, “Derslik ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı, sınıf mevcutları, ulaşım problemleri, hükümetin saat dilimindeki gereksiz inadı, mevcut hayat pahalılığı ve benzeri birçok problemi bunlar arasında sıralayabiliriz. İktidardan bu problemlerin tespiti ve çözümü adına beklediğimiz hiçbir hamle gerçekleştirilemiyor. Aksine ülkenin yaşadığı ‘İnada dayalı ekonomik uygulamalar’ mevcut problemlerimizi daha da derinleştirmiş, adeta yangına benzin döküldü. Bu iklimde öğretmenlerimiz mutsuz, öğrencimiz mutsuz, velilerimiz mutsuz ama hükümetimiz suskun” diye konuştu.

Kentimizdeki öğrencilerin yüzde 15’ini yabancı uyruklu sığınmacı oluşturuyor

Kentimizdeki öğrencilerin yaklaşık yüzde 15’ini yabancı uyruklu sığınmacı öğrencilerin oluşturduğunu vurgulayan Arpat, “Derslik sayısı yetersiz olan ilimizde, ayrıca derslik sayısı yetersizliği ve sınıf sayılarında limitsiz bir artış krizi yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu eksikliği kapatmak ve kalıcı çözümler uygulamak yerine, sınıfların öğrenci alma kapasitelerini esnetmiş, sınıfları adeta salgın hastalık yayılma merkezlerine çevirdi. Bir an önce bu duruma yetkililerin kalıcı çözümler bulması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Başkan Arpat, “Eğitim İş Sendikasının örgütlü mücadelesi adına sendikalaşmamızın önünde çoğu zaman iktidara ve sarı sendikaya yakın kamu görevlilerinin yanlı tutumuyla karşılaşmaktayız. Bu durum bizi mücadeleden alıkoymak yerine haklı olduğumuz hiçbir davada geri adım atmama noktasında pekiştiriyor. Bizler hiçbir sendikayı düşman görmeyiz, eğer yandaş ve sarı sendika değilse. Ancak ideolojik yaklaşımlarla sendikalarını siyasetin arka bahçesine çevirmiş sendikalar, sendikal mücadele yapmadıkları gibi, bizler gibi sendika mücadelesini esas görmüş sendikalara da zarar vermektedirler. Ama bu durum beklemediğimiz bir durum olmaması sebebiyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bugün iktidar desteğiyle, makam mevki torpilleriyle, şişirilerek büyümüş hatta hâkim sendika olmuş, güneşi kapatmış kara bulutlara dönüşmüş yapılar olabilirler” şeklinde konuşma yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *