ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

TÜBİTAK’ın açtığı yarışmalarda 16 öğrencimiz başarı göstererek dereceye girdi

TÜBİTAK’ın açtığı yarışmalarda 16 öğrencimiz başarı göstererek dereceye girdi
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2021 / 14.46
Anadolu Lisesi’nden Fethi Çeliksöz ortaokullar arasında Güneydoğu birincisi oldu.

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırıma Kurumu tarafından her yıl ilk, orta ve yükseköğrenim yapan öğrenciler arasında matematik, fizik, kimya ve araştırma konularında yarışmalar düzenlenir. Bu yıl yapılan yarışmalara katılan Gaziantep’teki öğrencilerden 16’sı dereceye girerek armağan almaya hak kazandı. Güneydoğu Anadolu illerindeki okullar arasındaki yarışmada Anadolu lisesinden Fethi Çeliköz matematik dalında birinci oldu. Diğer öğrencilerle birlikte 29 Kasım’da törenle Gaziantep lisesinde ödülleri verilecek.

Matematik dalındaki yarışmada ikinciliği ortaokullar arasında Anadolu lisesinden İlyas Başkonuş, Mehmet M. Şahin, İslahiye ilçesinden İbrahim Tekin aldı. Liseler arası matematik yarışmasında Gaziantep lisesinden Mehmet Önder Ergönül, M. Fatih İncetahtacı, Beyhan Yılmazer ikincilik kazandı.

Liseler arası fizik yarışmasında Gaziantep Lisesinden Levent Şefali, M. Önder Ergönül ve Fatih İnce Tahtacı üçüncü oldular. Kimya yarışmasında ise Gaziantep Lisesinden Fatih İnce tahtacı, M. Önder Ergönül ve Oğuzhan Saygılı üçüncü oldular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *