ANASAYFA arrow right Sağlık

TTB'ye Şeffaflık Ödülü: "Tüm sağlık emekçilerine adıyoruz”

TTB'ye Şeffaflık Ödülü: "Tüm sağlık emekçilerine adıyoruz”
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 17.23
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 17.23
Uluslararası Şeffaflık Derneği, 2020 Yılı Şeffaflık Ödüllerini çevrimiçi törenle sahiplerine verdi. Kurumsal kategoride ödüle layık görülen TTB'nin Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Ödülü tüm sağlık emekçileri adına alıyoruz" dedi.

Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye Şubesi (Transparency Int'lTR), 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde açıkladığı 2020 Yılı Şeffaflık Ödüllerini 15 Aralık 2020 günü çevrimiçi düzenlediği bir ödül töreni ile sahipleriyle paylaştı.

Ödül törenine kurumsal kategoride ödüle layık görülen Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) mevcut ve önceki dönem başkanları Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Prof. Dr. Sinan Adıyaman ile Basın Ödülü’ne layık görülen gazeteci Bahadır Özgür ve Özel Ödül’e layık görülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

Adıyaman: TTB halkın örgütüdür

Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun sunumuyla başlayan törende konuşan Dr. Sinan Adıyaman TTB’nin ilk günden itibaren epidemiyoloji biliminin gereklerine göre, piyasa baskısından uzak, ayrım yapmadan, insan odaklı, toplumun sağlığı başta olmak üzere bütün insani, ekonomik ve sosyal gereksinimler sosyal devlet anlayışıyla karşılanarak salgının yönetilmesinden yana olduğunu söyledi.

9 ay boyunca imza atılan çalışmalardan örnekler veren Adıyaman, TTB’nin sadece sağlık çalışanlarının değil, halkın örgütü olduğunun altını çizdi.

Korur Fincancı: Tüm meslektaşlarımız adına

Dr. Şebnem Korur Fincancı da salgının başından itibaren TTB’nin durduğu doğru yerin görüldüğünü ve güven tesis ettiğini belirtti. Kamucu bir bakış açısının insanın, yurttaşın ve yurttaş sorumluluğunun önemini gösterdiğini kaydeden Korur Fincancı, şunları söyledi:

“Demokratik bir toplumda bunların ödül gerektirmemesi gerekir. Bizim yaptığımız görev, doğrudan siyasi otoritenin görevi olmalıydı ve toplum ile şeffaflık içinde bütün veriler paylaşılmalıydı. Biz bu farkın kırılması için elimizden geleni yapma sorumluluğu taşıyoruz. TTB, Türkiye’de yurttaş sorumluluğunun ötesinde demokratik kitle ve meslek örgütünün sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecek.”

15 Aralık itibariyle 253 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini aktaran Korur Fincancı, ödülü tüm meslektaşları adına aldıklarını söyledi.

Şeffaflık ödülleri

Şeffaflık Ödülleri, yolsuzluğa karşı mücadeleye dair çalışmaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerinin yaygınlaştırılması için bireysel ya da kurumsal eylem ve girişimleri desteklemek amacıyla 2015 yılından bu yana Kurumsal, Yurttaş/Sivil Girişim, Gençlik ve Medya alanlarında veriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *