ANASAYFA arrow right Güncel

TTB’den Bakanlığa “Sosyal Mesafe” Uyarısı

TTB’den Bakanlığa “Sosyal Mesafe” Uyarısı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
10 Nisan akşamı sokağa çıkma yasağı ilanı sonrasında sokakların kalabalıklaşmasına dair Sağlık Bakanlığına yazı yazan TT
10 Nisan akşamı sokağa çıkma yasağı ilanı sonrasında sokakların kalabalıklaşmasına dair Sağlık Bakanlığına yazı yazan TTB, hareketliliğin yoğun olduğu yerlerde şüpheli temaslıların saptanması gerektiğini ifade etti.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 10 Nisan 2020 akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, yasağın ilan edildiği kentlerde yoğun şekilde yaşanan kalabalıkların ve fizik mesafe uygulaması ihlalinin yarattığı olası riskler konusunda Sağlık Bakanlığı’na uyarılarda bulundu.
TTB’nin Bakanlığa gönderdiği yazıda, kısa sürede çok sayıda yurttaşın yakın fiziksel temasının salgın sürecindeki olası etkilerine dikkat çekildi.
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nı söz konusu hareketliliğin yoğun olduğu yerlerde şüpheli temaslıları saptamaya ve gerekli tıbbi işlemlerin yapılmasına yönelik uygulamaları zaman kaybetmeden hayata geçirmeye çağırdılar.
TTB Merkez Konseyi bunun için ilçe sağlık müdürlükleri eliyle hızla bilgi formu doldurulması, tarama testi yapılması, bilgilendirme, izlem vb. çalışmaların yapılması ve salgın yönetimine uygun olarak izolasyon uygulamalarının yaşama geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
Bu önerilere TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazıda yer veren TTB Merkez Konseyi, bu sürecin yaratacağı olası etkileri azaltmak amacıyla temel gıda maddeleri ve ekmek fırınları dışında, yeraltı madenleri, fabrikalar, orta-küçük işletmelerin kapatılması ve tüm işçilerin ücretli izne çıkarılması gerektiğini kaydetti.
TTB Merkez Konseyi, son günlerde COVID-19’a yakalanan sağlık çalışanı sayısında da artış olduğu uyarısında bulunarak, tüm bu önlemlerin başarıyla sonuçlanabilmesi için hekimlerin ve sağlık çalışanlarının korunması konusundaki önlemlerin eksiksiz alınması gerektiğini hatırlattı. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *