ANASAYFA arrow right Güncel

TTB:  #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası

TTB:  #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 20.50
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2020 / 21.21
 Ankara Tabip Odası (ATO) Covid-19’dan dolayı hayatını kaybedenler, artan vaka sayısına dikkat çekmek ve ölen meslektaşları için tüm sağlık çalışanlarını 4 gün boyunca siyah kurdele takmaları için çağrıda bulundu.

Türk Tabipleri Birliği, COVID-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için 14 Eylül – 18 Eylül’ü “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası ilan etti; hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Türk Tabipleri Birliği bugün yaptığı yazılı açıklamayla yetkililere “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” diye seslendi.

Bu başlıkla bir kampanya başlatan TTB, “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

COVID-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için 14 Eylül – 18 Eylül arasını #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz haftası ilan ettiklerini açıkladı:

“Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, birilerimizin babası, annesi, kardeşleri ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla her gün ortalama 40 -50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan COVID-19’dan hayatını kaybediyor.”

Ölenlerin anısına saygı duruşu

Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler şöyle açıklandı:

* Hekimlerin ve sağlık çalışanların COVID-19 salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenlenecek.

* Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, bugüne kadar COVID-19 nedeniyle yitirilen bütün yurttaşların ve sağlık çalışanlarının anısına saygı gereği; sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 1 hafta boyunca “siyah kurdele” takılacak.

* Siyah kurdele ile cisimleşen farkındalığı yaygınlaştırma amacıyla, kurdele içerikli afişler hastane odalarından eczanelere, binaların dış cephelerinden, oda pencerelerimize kadar hayatın her mekanına yaygın olarak asılacak.

* COVID-19 konusunda, Haziran ayında hükümet tarafından atılan “yeniden normalleşme” politikasının ortaya çıkan vahim sonuçlarını görünür kılmak ve COVID-19 ile mücadelenin en ön safındaki hekim ve sağlık çalışanlarının durumunu yansıtmak ve yetkili konumdakilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak üzere;

15 Eylül Salı günü bütün illerde Tabip Odası Yönetim Kurullarının bulundukları şehrin büyüklüğüne göre ayrı ana güzergahlar belirleyerek; “maske-siperlik-tulum ya da tam beyaz”  donanımla ve ellerinde #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz yazılı tek bir “büyük dövizle” her şehrin kendi belirleyeceği  bir saatte tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

* 17 Eylül Perşembe saat 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına; diğer işyerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak COVID-19 vefatı kabul edilen ve resmi COVID-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden onbinlerce yurttaşın anısına 1 dakikalık saygı duruşları için bütün diğer kurumlara ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *