ANASAYFA arrow right Güncel

TTB: Yanlış sağlık politikalarının sorumlusu Bakan Koca

TTB: Yanlış sağlık politikalarının sorumlusu Bakan Koca
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 13.55
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.28
TTB açıklamasında, sağlık hizmetlerindeki kötü gidişin üzerinin yalnızca Sağlık Bakan Yardımcısı’nın görevden alınmasıyla örtülemeyeceği belirtildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven’in, Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınarak yerine Sabahattin Aydın’ın atanması sonrası Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yazılı açıklama yapıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven'in görevden alınmasının, hükümetin ekonomide olduğu gibi sağlık politikalarında da çöküşünün göstergesi olduğunun savunulduğu açıklamada, yanlış sağlık politikalarının asıl sorumluluğunu üstlenmesi gereken kişinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğu ifade edildi.

TTB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven'in görevden alınması, hükümetin ekonomide olduğu gibi sağlık politikalarında da çöküşünün göstergelerindendir. Ancak salgınla mücadeledeki, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerindeki kötü gidişin üzeri yalnızca Sağlık Bakan Yardımcısı’nın görevden alınmasıyla örtülemez.

“Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Sabahattin Aydın da pandemiye karşı başarısız olmamızın önemli nedenlerinden ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda büyük sorumluluğu olan birisidir.

“Yürütülen yanlış sağlık politikalarının sorumluluğunu asıl üstlenmesi gereken Sağlık Bakanı’dır.

“Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesinde toplum ve tüm sağlık emek örgütlerinin dahil edildiği yeni yapılanmaya gidilmelidir. Salgınla baş etmenin ve toplum sağılığının korunmasının tek yolu budur.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *