ANASAYFA arrow right Sağlık

TTB: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

TTB: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız
YAYINLAMA: 17 Eylül 2020 / 14.11
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2020 / 14.57
MHP lideri Bahçeli'nin TTB'yi hedef alan sözlerinin ardından TTB'den yapılan açıklamada, "TTB ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir" denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TTB’nin kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması çağrısına yanıt geldi.

TTB Merkez Konseyi’nin açıklamasında, TTB’nin “evrensel, yasal ve etik” sorumluluklarını yerine getirdiği kaydedildi:

“TTB’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. Covid -19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur. 

“TTB ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir.”

“Tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereği”

Açıklamada salgına karşı bilgilendirme ve uyarının TTB’nin “yasal ve etik yükümlülüğü” olduğu da hatırlatıldı:

“Yaşama ve yaşatma mücadelemiz tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir. TTB tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir. 

“Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan Covid-19 salgınının her aşamasında TTB bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır.

“TTB ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir. TTB Merkez Konsey üyeleri olarak sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız."

Twitter'dan da açıklama 

TTB Bahçeli’nin açıklamalarını Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla da yanıt verdi:

"İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...

“Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

Ne olmuştu?

TTB’den 14 Eylül’de yapılan yazılı açıklamada “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” denilmiş ve #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz haftası kapsamında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler için sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında bir hafta boyunca siyah kurdele takılacağı duyurulmuştu.

MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası üzerinden TTB'yi hedef aldı. TTB’nin kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması çağrısı yaptı:

“Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır." 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *