ANASAYFA arrow right Yaşam

TTB Onur Kurulu üyesi Gökalp'in de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı

TTB Onur Kurulu üyesi Gökalp'in de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı
YAYINLAMA: 24 Kasım 2020 / 14.06
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2020 / 14.13
Diyarbakır’da cuma günü gözaltına alınan TTB Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp tutuklandı.

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 Kasım Cuma günü Diyarbakır merkezli İstanbul, İzmir ve Adıyaman'da ev baskınları yapıldı. Ev baskınlarına haklarında gözaltı kararı alınan 101 kişiden 72’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan 32 kişi savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp'in de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı.

Şeyhmus Gökalp'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde cuma gününden bu yana gözaltında tutulan 45 kişi Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Aralarında İHD Adıyaman Şube Başkanı Avukat Bülent Temel ve Avukat Gevriye Atlı'nın da olduğu 32 kişi savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 13 kişi tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

TTB Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp’ın de aralarında bulunduğu 5 kişi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. 8 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TTB ve Diyarbakır Tabip Odasından tepki: Bu işlem vicdana aykırıdır

Gözaltına alınanların ifade işlemleri sürerken Diyarbakır Tabip Odası'nda da düzenlenen basın açıklamasıyla operasyona tepki gösterildi. 

Diyarbakır Tabip Odası’nda düzenlenen basın açıklamasına TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve Diyarbakır Tabip Odası yöneticileri katıldı. “TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılsın”  çağrısının yer aldığı açıklamada, “Dr. Şeyhmus Gökalp adresi ve iş yeri bilinen bir hekim olarak savcılığa çağrılması halinde ifade verebilecek durumdayken, insani hakları gözetilmeden sabahın erken saatlerinde yapılan bu işlemi kınıyoruz. Bu işlem vicdana aykırıdır” denildi.

‘Pandemide hekimlere izin bile yasaklanırken, Dr. Şeyhmus Gökalp 3 gündür sağlık hizmetinden alıkonuluyor’

“Pandemi döneminde hekimlerin izinleri, istifaları ve emekliliklerine bile yasak getirilirken, bir hekim olan Dr. Şeyhmus Gökalp’ın sağlık hizmeti vermekten alıkonularak 3 gündür gözaltında tutulması akıl tutulmasından başka bir şey değildir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Pandemi döneminde gözaltı ortamının koşulları da göz önüne alındığında, Dr. Şeyhmus Gökalp ve beraberindekiler sağlık sorunları yaşamaları halinde sorumluluk bu işlemleri yapanların olacaktır. Daha önce de benzer gözaltılarda da gözaltına alınan kişilerin Covid-19 hastalığına yakalandığı unutulmamalıdır.”

‘İnsan hakları savunucusu dr. gökalp bir hekimdir ve lekelenemeyecek bir geçmişe sahiptir’

Dr. Şeyhmus Gökalp’in bir hekim olduğu, kurmaca tanık ifadeleriyle ve düzmece delillerle lekelenemeyecek bir geçmişe sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Konuyla ilgili olarak Dünya Tabipleri Birliği bilgilendirilmiştir ve Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp’in avukatlarıyla yaptığı görüşmeler tarafımızca raporlanmıştır. Bugün savcılığa sevk edilmesi beklenen Yüksek Onur Kurulu üyesi olan meslektaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp’ın en kısa sürede ailesine, çocuklarına kavuşması temennimizdir. Suçsuz olan Dr. Şeyhmus Gökalp’in insani ve hukuki haklarının savunusunda Türk Tabipleri Birliği ve Diyarbakır Tabip Odası olarak sonuna kadar yanındayız.

Buradan kamuoyuna ve yetkili mercilere sesleniyoruz. Türkiye’de karanlık gölgelerin yalancı tanık ifadeleri fabrikasyonuna, onurlu insanların haklarını düzmece dosyalarla çiğnenmesine, hekimlerin görevlerini yapmalarının hukuki normlar dışına çıkarak engellenmesine her zaman karşı çıktık ve bu konudaki mücadelemizde kararlıyız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *