ANASAYFA arrow right Sağlık

TTB, Meclis Sağlık Komisyonu toplantılarına katılmayı talep etti

TTB, Meclis Sağlık Komisyonu toplantılarına katılmayı talep etti
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2020 / 18.25
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2020 / 18.25
TTB, Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ’a gönderdiği yazıyı, Komisyon üyelerine de iletti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 21 Temmuz 2020 tarihinde “COVID-19 salgını” gündemiyle bir araya gelen TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun toplantı tutanağına ilişkin, Komisyon Başkanı Recep Akdağ’a bir yazı gönderdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman imzalı yazıda; tutanakta, Türk Tabipleri Birliği’nin salgın sürecinde Sağlık Bakanı/Bakanlık ile ilişkisi, Bilim Kurulu’nda yer alması, salgın yönetimiyle ilgili değerlendirmeleri üzerine hatalı, eksik ve gerçeği yansıtmayan ifadeler olduğu belirtildi.

TTB, “Sağlık Bakanlığı’yla kurmaya çalıştığımız ilişki için harcadığımız çabaları paylaşmak, daha ötesi, salgından en az zararla çıkmak için önerilerimizi bizzat Komisyon’da aktarmak isteriz” ifadelerine yer verdiği yazıda, Meclis Sağlık Komisyonu’na çağrılma talebinde bulundu.

Diğer sağlık meslek örgütleriyle birlikte ortak akla en fazla ihtiyaç olduğu bir süreçten geçildiğini belirten TTB, Komisyon Başkanı Recep Akdağ’a ilettiği yazıyı, aynı zamanda Komisyon üyelerine de gönderdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *