ANASAYFA arrow right Sağlık

TTB: 24 sağlık çalışanı COVID-19'dan hayatını kaybetti

TTB: 24 sağlık çalışanı COVID-19'dan hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 23 Nisan 2020 / 19.22
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2020 / 19.22
TTB raporuna göre, yüzde 38’ini hekimlerin oluşturduğu 3 bin 474 sağlık çalışanı COVID-19 tanısı aldı; 2 bin 5'i İstanbul'da.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’dan bugüne dek COVID-19 nedeniyle 14’ü hekim 24 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, yüzde 38’ini hekimlerin oluşturduğu 3 bin 474 sağlık çalışanının da COVID-19 tanısı aldığı ifade edildi.

Hekim dışı sağlık çalışanlarının meslekleri ebe, hemşire, sağlık teknisyeni, sağlık memuru, eczacı, diş hekimi, temizlik çalışanı, tıbbi sekreter, şoför ve mühendis.

TTB, Tabip Odaları aracılığıyla illerde ulaşılabilen sağlık kurumlarından derlediği hasta sağlık çalışanı sayılarını raporlaştırdı.

44 ilde kamu ve özel sağlık kurumlarını kapsayan rapora göre, tanı almış hekim sayısına 37 ilde ulaşıldı, üç ilde sağlık çalışanlarının meslekleriyle ilgili ayırım yapılamadı.

Tanı almış hekim sayısının en yüksek olduğu iller İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana oldu.

İstanbul’da 960’ı hekim olmak üzere toplam 2 bin 5 sağlık çalışanı COVID-19’a yakalandı. Bu illeri sırasıyla 12 hekim ile Diyarbakır, 11 ile Kırklareli, 11 ile Antalya, 10 ile Bursa, 9 çalışan ile Samsun izledi.

TTB, “Yaşananların esas sorumlusu, sağlık çalışanlarının zor çalışma koşullarını görmezden gelen, çalışma koşullarını ve çalışma düzenini salgınla mücadeleye uygun hale getirmeyen, gerekli önlemleri zamanında ve etkin olarak almayan, gerekli denetimleri yapmayan, kişisel koruyucu donanımları zamanında sağlamayan hükümet ve Sağlık Bakanlığı’dır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *