ANASAYFA arrow right Dünya

Trump: Hiç şiddet istemedim

Trump: Hiç şiddet istemedim
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 13.49
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 13.49
Trump, Kongre baskını öncesi Washington’da destekçilerine hitaben yaptığı konuşmanın “gayet uygun bir konuşma” olduğunu söyledi ve "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

6 Ocak'taki Kongre baskını sonrası ilk kez basının karşısına çıkan Trump, söz konusu olayla ilgili, "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" dedi. 

Trump, kendisine yönelik azil süreci konusunda ise "Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma. Bu azil süreci, büyük bir öfkeye yol açıyor" ifadelerini kullandı. 

6 Ocak'taki Kongre baskınında kendisinin payı olduğu yönündeki görüşleri reddeden Trump, "Yaz aylarında Portland ve Seattle'da yaşanan ayaklanmalara bakarsanız, üst düzey siyasetçilerin söylediklerinin ciddi bir problem olduğunu görürsünüz. Ancak, uzmanlar benim çarşamba günkü konuşmamı analiz ettiler. O sabah destekçilerime yaptığım konuşma gayet uygun bir konuşmaydı" dedi. 

Trump, kişisel hesabını süresiz olarak askıya alan Twitter ve bazı kısıtlamalara giden diğer sosyal medya şirketlerine de şu sözlerle tepki gösterdi: 

"Sosyal medya şirketlerinin felaket bir hata yaptığını düşünüyorum. Onlar çok bölücü davranıyor. Çok uzun süredir tahmin ettiğim şeyleri şu an yapıyorlar. İnsanlar da buna tepki göstermiyor. Sosyal medya şirketlerinin yaptığı çok tehlikeli." 

ABD’de neler oldu?

3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Biden 306 delege, Cumhuriyetçi aday Trump 232 delege kazanmış, 14 Aralık 2020'de 538 delegeden oluşan Seçiciler Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Joe Biden'ın ABD Başkanlığı onaylanmıştı.

Delegelerin 14 Aralık’ta verdikleri oyların sayılarak sonucun resmileşmesi için 6 Ocak Çarşamba günü düzenlenen Kongre toplantısını ise Trump destekçilerinin basması sonucu çıkan olaylarda dört kişi hayatını kaybetmiş, Washington’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Çıkan olayların sorumlusunun Trump olduğunu savunan Demokratlar, Anayasa’nın 25. Ek maddesi uyarınca Trump’ın ABD Başkanlığı görevinden alınmasını talep etmiş, Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *