ANASAYFA arrow right Dünya

Trump: Duvar geliyor, Pelosi: Bu duvarı yapmıyoruz

Trump: Duvar geliyor, Pelosi: Bu duvarı yapmıyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
ABD'de Kasım ayında yapılan ara seçimlerde temsilciler meclisinde Demokratlar üstünlüğü sağlamıştı. 13 günlük aradan son
ABD'de Kasım ayında yapılan ara seçimlerde temsilciler meclisinde Demokratlar üstünlüğü sağlamıştı. 13 günlük aradan sonra ilk hükümet oturumunun gündeminde de Trump'ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvar vardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), yeni yasama dönemi resmen başladı. Federal hükümet, 22 Aralık'ta 'duvar krizi' üzerine kısmen kapatılmıştı.
Çoğunluğunu Demokratlar'ın oluşturduğu Temsilciler Meclisi hükümetin kısmen kapanmasını sonlandıracak yasa tasarısını 13 gündür kapalı olan hükümetin açılması ile onayladı.
Trump ile Nancy Pelosi'nin sık sık fikir ayrılığı yaşaması beklenen yeni dönemde ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar örmek için talepte bulunduğu 5 milyar dolarlık ödenek kapsama alınmadı.
Ödenek sorunu
Onaylanan tasarıda ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na sınır güvenliğinin artırılması için 1.3 milyar dolar, ayrıca sınır güvenlik kurumlarına 300 milyon dolar kaynak ayrıldı.
Hükümetin açılması ile Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na 8 Şubat'a; dışişleri, ticaret, tarım, hazine gibi diğer bakanlıklara da 30 Eylül'e kadar bütçe sağlanmasının da yolu açıldı.
Kasım ayında yapılan ara seçimlerle birlikte Senato'da çoğunluğu sağlayan Cumhuriyetçiler'in tasarıya karşı çıkması bekleniyor. Ara seçimlerde Temsilciler Meclisinde ise Demokratlar üstünlüğü almıştı.
"Bu duvarı yapmıyoruz"
Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, ikinci kez başkanlık görevine gelmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu duvarı yapmıyoruz. Bunun siyasetle de alakası yok. Bunun, iki ülke arasında hiç de ahlaki olmayan bir duvarla alakası var. Bu eski kafalı bir düşüncenin ürünü" ifadelerini kullandı.
Trump ise dün Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Game of Thrones dizisindeki duvara gönderme yaparak üzerinde "The Wall is coming" (Duvar geliyor) yazan afişini paylaştı. Trump Twitter üzerinden de duvarın inşa edilmesi yönündeki paylaşımlarını sürdürüyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *