ANASAYFA arrow right Dünya

Trump "Anlaşmaya hazır değilim" dedi, Çin'den yanıt geldi

Trump "Anlaşmaya hazır değilim" dedi, Çin'den yanıt geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.31
Japonya'yı ziyaret eden Trump, Çin'le anlaşmaya hazır olmadığını söyledi.
Japonya'yı ziyaret eden Trump, Çin'le anlaşmaya hazır olmadığını söyledi.
Bu açıklamayı değerlendiren Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD ile Çin arasında sürdürülen müzakerelerle ilgili son zamanlarda çeşitli iddialar ortaya atıldığını, bazı yorumlarda kısa sürede anlaşma imzalanacağı iddia edilirken, bazılarının anlaşma konusunda zorluklar olduğunu öne sürdüğünü hatırlattı.
Lu Kang, buna rağmen Çin'in tutumunun değişmediğine dikkat çekti. Lu, iki ülke arasındaki her türlü anlaşmazlığın dostane müzakere yoluyla çözülmesi, müzakerelerin karşılıklı saygı, eşitlik ve karşılıklı yarar ilkeleri temelinde yapılması gerektiğini vurguladı.
Huawei yasağı Amerikalı tüketiciye zarar veriyor
ABD yönetiminin Huawei yasağına da değinen Lu Kang, bu girişimin ABD'de iş çevreleri ve tüketicilere büyük zarar verdiğini kaydetti.
New York Times gazetesinde yer alan makalede, Huawei yasağından dolayı, ABD'nin kırsal kesimlerindeki kablosuz altyapı tesislerinin inşasının durdurulduğu belirtildi.
Lu Kang, basın toplantısında Taiwan'la ilgili bir soruyu da yanıtladı.
Taiwan bölge yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı'nın ulusal güvenlik danışmanı Bolton'un kısa süre önce Taiwan'daki "mevkidaşı" ile görüştüğü bildiriliyor.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD yönetiminin herhangi bir maksatla Taiwan'la resmi temasta bulunmasına Çin'in karşı çıktığını, ABD'nin Çin'le ilişkilere zarar vermemek için Taiwan konusunu temkinli şekilde ele almasını beklediklerini ifade etti.
Lu Kang, Çin'in tamamını temsil eden tek meşru hükümetin Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti olduğunu vurguladı. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *