ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trilyonluk tesise banka darbesi 

Trilyonluk tesise banka darbesi 
YAYINLAMA: 01 Nisan 2021 / 14.04
GÜNCELLEME: 01 Nisan 2021 / 14.04

Türkiye’de, kendi sektöründe ilk 10 tesis arasında yer alan Mert Bisküvi 700 bin dolar borç yüzünden bankaların hışmına uğradı, makinalar haczedilerek bağlandı ve tesis 7 aydan bu yana kapalı tutuluyor. Yıllık cirosu 42 milyon dolar olan tesis, tam kapasite çalışması halinde borcunu 6 ayda ödeme imkanına sahip. Firma yetkilileri, bankaların borçları taksitlendirmeye yanaşmadığı gibi, işletme kredisi de vermediğini söyledi.

2.Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve 1995 yılında üretime başlayan Mert Bisküvi fabrikasında tam kapasite çalışılması halinde, yıllık cironun 42 milyon dolar olduğu ve 120 işçinin istihdam edildiği, ancak mevcut şartlar nedeniyle çalışılamadığını belirten şirket ortaklarından Fuat Keskin, böyle modern bir tesisin atıl kalmasından üzüntü duyduklarını ifade etti. Fabrika kapanmadan önce 80 işçi istihdam edildiğini hatırlatan Keskin, büsküvi, gofret ve çikolata kaplama ürünü imalatı yaptıklarını, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Ürdün, Tunus ve Cezayir ülkelerine ihracat yaptıklarını açıkladı.

Yıllık 9 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını hatırlatan Keskin, bankalara olan 700 bin dolar borcu ödeyemedikleri için haciz ve icra işlemleriyle karşılaştıklarını belirterek, bu yüzden fabrikayı 7 ay önce ünite ünite kapatarak faaliyeti durdurduklarını açıkladı.

Tesis olarak sektörde ilk 10 firma arasında olduklarını ifade eden Keskin, modern bir binada Hollanda ve İtalya’dan getirilen makinalarla çalışan fabrikanın kapanmasının ekonomik bir kayıp olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *