ANASAYFA arrow right Yaşam

Trans yağ yönetmeliği halk sağlığı adına önemli bir adım

Trans yağ yönetmeliği halk sağlığı adına önemli bir adım
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 17.10
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2020 / 17.10
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, gıdalardaki trans yağ içeriğini yüzde 2 oranında sınırlayan yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye margarin sektörünün MÜMSAD öncülüğünde, 2007 yılında hiçbir yasal zorunluluk yokken trans yağ seviyesini yüzde 1'in altına çektiğini söyleyen MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, düzenlemeyi en başından itibaren desteklediklerini ve sürecin hızlanması için görüşlerini bildirdiklerini vurguladı.

Akdağ, “Trans yağ yönetmeliği ile halk sağlığı adına önemli bir adım atıldı” dedi.

Halk sağlığı ve Türkiye gıda sektörü için son derece önemli olan, gıdalarda yer alan trans yağ ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğe göre, perakende işletmelere arz edilen gıdalar ile son tüketiciye sunulan gıdalarda trans yağ miktarı toplam yağın 100 gramında güvenli kabul edilen oran olan 2 gramı geçemeyecek. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, Türkiye margarin sektörünün gıdalardaki trans yağın azaltılması konusunda dünyada öncü olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *