ANASAYFA arrow right Güncel

Trafik sorununa geçici değil kalıcı bir çözüm bulunmalı

Trafik sorununa geçici değil kalıcı bir çözüm bulunmalı
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 12.39
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 12.39
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 597 bin aracın bulunduğu Gaziantep’te trafik sorunu gün geçtikçe artıyor. Sürücüler, trafik sorununa geçici değil, kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.

Yıllardan beri süregelen ve adeta kangrenleşmiş olan trafik, kentin en büyük ve önemli sorunları arasında yer almaya devam ediyor. Çünkü sanayi, turizm ve sağlık sektörünün yanı sıra iş olanaklarının fazla olması sonucunda şehrin nüfusu gün geçtikçe artıyor. Nüfus artış hızı da sorunları beraberinde getiriyor.

Hafta sonları kent merkezinde trafik tıkanacak noktaya geliyor

Özellikle Adliye, İller Bankası, Kalyon kavşağı, İpek Yolu Sanayi girişi, Karataş, Üniversite bulvarı, Binevler, Yukarıbayır, Cumhuriyet, Akyol, Fevzi Çakmak, Değirmiçem, Karagöz-Suburcu, Gazimuhtarpaşa, İncilipınar, Milli Egemenlik, Gatem, Şehreküstü gibi önemli noktalarda sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu sorunun vahametini ortaya koyuyor. Hatta hafta sonları kent merkezinde trafik tıkanacak noktaya geliyor.  

Artık sorun kangrenleşti, ancak çözümü için geç değil

Yaşanan trafik sıkıntısının bir an önce çözülmesi çağrısında bulunan sürücüler, “Kent büyüdükçe insan nüfusu artıyor, buna bağlı olarak ise sorunlarda artıyor. Bu sorunlardan biri de hiç şüphesiz trafik. Sabah ve akşam saatlerinde 20 dakikada ulaşacağımız evimize veya iş yerimize trafik yoğunluğu nedeniyle neredeyse 1 saatte ulaşır duruma geldik. Yeni yolları veya köprüleri kullanalım dediğimizde aynı yoğunluğun buralarda da olduğunu görüyoruz. Bu sorun artık kangrenleşti, ancak çözümü için halen geç değil. Trafiği rahatlatacak, ulaşımı kolaylaştıracak çalışmaların yapılmasını ve projelerin hayata geçirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumuna göre kentimizde araç sayısı da her yıl artıyor. Gaziantep’te 2022 yılında trafiğe kayıtlı araç sayısı 598 bin 737 olurken, bu rakamın 264 bin 870’ini otomobil, 12 bin 855’ini minibüs, 4 bin 738’ini otobüs, 105 bin 59’unu kamyonet, 22 bin 308’ini kamyon, 144 bin 330 motosiklet, bin 346’ı özel amaçlı ve 43 bin 231’ini ise traktör oluşturdu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *