ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafik kazalarının önlenmesinin tek yolu eğitim

Trafik kazalarının önlenmesinin tek yolu eğitim
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.21
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 13.21

Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 80’inin eğitimsizlikten kaynaklandığını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salman Çelikadam, trafiğin okullarda ders olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Hemen her gün trafik kazalarında onlarca insanın hayatını kaybettiğini veya yaralandığını hatırlatan Çelikadam, şoförlerin eğitim düzeylerinin çok düşük, trafikle ilgili bilgilerinin de yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Çelikadam, “Trafik kazalarını cezaları artırmakla önleme olanaksız, istediğiniz kadar ceza oranlarını yükseltin, hiçbir şey değişmez. Ama eğitim çok şey değiştirir. Cezalar kazaların azaltılmasında caydırıcı olmuyor. Çünkü karşıdakinin yeterli bilgisi yok, bu nedenle kangren haline gelen bu sorunun çözümü yeterli eğitim verilmesinden geçer. İlkokuldan başlamak kaydıyla ortaokul ve lisede trafik dersi kesintisiz olarak verilmeli, hem de uzmanları tarafından. Ancak o zaman yeterli eğitim bilincine kavuşulur” dedi.

Şoförlerin eğitim düzeylerinin çok düşük olması yüzünden kazaların kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Çelikadam, Oda olarak zaman zaman eğitim amaçlı toplantı yaptıklarını, fakat bunun da yeterli olmadığını, köklü bir eğitimin şart olduğunu açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *