ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Trafik İlk Yardım İstasyonu’nun gerçekleşmesi bekleniyor

Trafik İlk Yardım İstasyonu’nun gerçekleşmesi bekleniyor
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.37
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.37
Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kılıçturgay şehrimize geliyor

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay pazartesiye şehrimize geliyor. Şehrimizde bir süre kalarak hastanelerde incelemeler yapacak olan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay'ın ilimizin sağlık sorunlarının çözümlenmesinde yardımcı olması bekleniyor.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay'ın şehrimize geleceği haberinin öğrenilmesinden sonra Vali Fikret Koçak Başkanlığında hastane baştabipleri ve doktorlarla Sağlık Müdürlüğünde bir toplantı yapıldı. Toplantıda hastanelerin eksikleri ve ilimizin sağlık sorunları tespit edildi. Tespit edilen sağlık sorunları bir rapor halinde Bakan Kılıçturgay'a sunulacak.

Bu arada 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin trafik ilk yardım istasyonu olarak çalışması için Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay’dan yardım istenecek. Bilindiği gibi daha önceki Sağlık Bakanı 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin açılışı sırasında yaptığı konuşmasında burasının trafik ilk yardım istasyonu olarak çalışmasının çok yararlı olacağı, buraya verilecek olan cankurtaranlarla takviye edileceği bildirilmiş kısa sürede faaliyete geçirileceği sözü verilmişti.

Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ da 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin, hastalara kan temini yanında trafik ilk yandım istasyonu olarak çalışmasının hem ilimiz hem de bölgemiz için çok faydalı olacağını söylediler. Bilindiği gibi transit E-5 karayolu şehrimizin içinden geçiyor. Bu nedenle çok sık görülen trafik kazalarında birçok vatandaş trafik ilk yardım istasyonu bulunmaması yüzünden hayatını kaybediyor. Çünkü yaralıya kaza yerinde müdahale ederek, kan vermek suretiyle yaşaması yüzde yetmiş beş sağlanmış olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *