ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Trafik Haftası bugün başlıyor

Trafik Haftası bugün başlıyor
YAYINLAMA: 05 Ocak 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2021 / 13.29
İçişleri Bakanı Çetiner: Kazalar, yasaya, insana karşı sevgi, saygı noksanlığından ve sorumsuzluktan ileri geliyor’

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Trafik Haftası bugün başlıyor. Haftanın başlaması dolayısıyla İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner bir konuşma yaptı. Konuşmanın tam metnini aşağıda veriyoruz.

“Değerli vatandaşlarım,  Avrupa Ülkelerinde olduğu gibi, yurdumuzda da, her yıl Mayıs ayının ilk haftası, “Uluslararası Karakolu Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bütün dünyanın ortak sorunu olan Trafik olayının önemi, bu hafta içeri sinde anlatılmakta, insanların bilinçlenmesi sağlanarak onların güzel alışkanlıklar kazanmalarına çalışılmaktadır. Bilindiği gibi Trafik akı minin ve güvenliğini etkileyen başlıca 6 unsur vardır. Bunlar:

Yol

Araç

Sürücü

Yaya

Hava Durumu ve

Trafik Kontrol Teşkilatıdır.

Bu altı unsur, kusursuz olur veya hatasız davranırsa Trafik sorunu önemli ölçüde çözümlenir. Aziz Vatandaşlarım,

Trafik meselesi, İçişleri Bakanlığını, onun Polisini, Jandarmasını önemli ölçüde ilgilendirmektedir. Bu konudaki sorumluluğumuz da büyüktür. Bunun bilinci içerisindeyiz.

Ancak, Trafik Olayı bir bütündür. Uluslararası bir mahiyet almıştır. Bu sebep le Trafiği etkileyen Unsurlarla dolaylı veya dolaysız alakalı tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşlara da, Belediyelere de Trafik konusunda büyük bir görev ve sorumluluk payı düşmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *