ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafiğe çeki düzen veriliyor

Trafiğe çeki düzen veriliyor
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 17.26
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 17.26
Gaziantep’te trafik problemleri gözden geçirilerek mevcut sorunların çözümü için ilgili kuruluş temsilcileri bir araya geldi. Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen ve Karayolları Trafik Kanunu ve Trafik Yönetmeliğinin verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde yapılan toplantıda bir takım kararlar alındı.

Toplu taşıma araçları için alternatif güzergah belirlenecek

Toplantıda, İl Trafik Komisyonu kararlarından halkın bilgi sahibi olabilmesi için ilan edilmesi gerekenlerin basın yolu ile duyurulmasına karar verilirken, büyükşehir belediyesi tarafından istatistiksel bilgiler ışığında belirlenen kara noktalarda kazaların önlenebilmesi için fiziki ve geometrik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Toplu taşıma araçlarının yaygınlaştırılması, alternatif güzergahlar belirlenmesi ve trafik eğitim parklarının artırılması konusundaki çalışmalara hız verilecek.

Otopark ruhsatında zorluk çıkarılmayacak

Otopark ruhsatı talebiyle belediyelere başvuranlara gerekli kolaylığın gösterilmesi ve teşvik edilmesi, kamu ve özel kuruluşlara ait boş arazi, alan ve arsaların İl Trafik Komisyonu tarafından geçici otopark ilan edilebilmesi için gerekli araştırmaların yapılması karara bağlandı. Yayaların geçişlerinin yönlendirilmesi için orta refüjlerin yükseltilmesi gibi fiziki önlemler alt yapıdan sorumlu kuruluşlar tarafından alınacak. Yük taşıyan araçlar üzerindeki ağırlık kontrollerinin aksatılmadan yapılabilmesi için Karayolları 54. Şube Şefliği ‘nde bulunduğu belirtilen seyyar kantar, en kısa zamanda karayolu üzerinde uygun bir yerde cep açılarak yerleştirilip kontrollere başlanacak.

Kurum temsilcileri katıldı

Vali Yardımcısı Kurdoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, jandarma yarbay Hasan Gököz, Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Deniz, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Tutan, Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Kankılıç, Büyükşehir Belediyesi Sinyalizasyon Şube Müdürü Hasan Kömürcü, Büyükşehir Belediyesi Trafik Mühendisi Şafak Hengirmen Tercan, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Uz.Dr. Turgut Şahin Öz, Yar. Doç. Ahmet Öztaş, jandarma kıdemli başçavuş Tuncer Küçük, Karayolları 54. Şube Şefliği Temsilcisi Çetin Keskin, Şoförler Odası Temsilcisi Ekrem Ulu ve Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mustafa Demir katıldı.

Öğrenciler sürücü kurslarından yararlanabilecek

İl sağlık müdürlüğü tarafından, ilk yardım konusunda kısa metrajlı filmler hazırlanarak basın da yayınlatılarak en kısa zamanda trafik denetleme şube müdürlüğüne teslim edilecek. Ayrıca yapılacak bir program dahilinde ilk yardım konusunda uzman doktorlar tarafından seminer verilecek. Üniversite rektörlüğü tarafından öğrencilerin 2004 yılı ve daha sonraki yıllar için tezlerinin trafik konusunda verilmesi durumunda, üniversite öğrencileri tarafından jandarma ve emniyetten talep edilecek bilgiler karşılanacak. Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği‘nde trafikle ilgili yetkili ve sorumlu kuruluşlar tarafından yılda en az iki defa trafikle ilgili kampanya düzenlenecek. Sürücü adayları dernek başkanı tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı bir plan dahilinde, sürücü kurslarındaki materyallerden yararlanılarak trafik hususunda eğitim verilebilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir genelgeyle konu okul müdürlüklerine bildirilerek, özellikle öğrencinin trafik konusundaki bilgilerinin arttırılması için sürücü kurslarından yararlanılacak.

Trafikle ilgili televizyonlarda programlar

yapılarak halk bilgilendirilecek

Üniversite rektörlüğü tarafından görevlendirilecek öğretim üyeleri ve sağlık müdürlüğü tarafından görevlendirilecek uzman doktorlarla trafikle ilgili açık oturum panel gibi televizyon programları düzenlenecek. Genel trafik ve ilk yardım bilgisi içerikli kısa metrajlı filmlerin halka izletilmesi ve duyurulması konusunda yerel yayın yapan televizyon, gazete ve radyolar ile gerekli koordinasyon kurulması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *