ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tozdan çamların rengi değişti, ağaçların kurumasından korkuluyor

Tozdan çamların rengi değişti, ağaçların kurumasından korkuluyor
YAYINLAMA: 13 Ocak 2022 / 16.51
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2022 / 16.51
İki kilometrelik orman yolu asfaltlanmadığından Dülük orman alanına pikniğe gidenler toz toprak içinde kalıyor

Dülük milli parkına pikniğe gidenler iki kilometrelik orman yolunun asfaltlanmamasından yakınıyorlar. Toprak yoldan kalkan toz toprak her ağaç geçişinde pikniğe gidenleri perişan ediyor.

Toprak kalkan yoldan tozla çevredeki ama senin üzerini kaplayarak renklerini değiştirdi. Ağaçların kurumasından endişe ediliyor.

Piknik alanında oynayan çocukların da tozdan rahatsızlanmasından korkuluyor. Vatandaşlar iki kilometrelik büyük orman yolunun kısa sürede asfaltlanmasını istiyorlar.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz yetkililer tarım ve orman bakanlığı tarafından Dülük orman yolunun asfaltlanması için gerekli paranın getirildiğini ve belediyeye yatırıldığını bildirdi. Belediyenin bu işi bugüne kadar uzattığı ifade edildi.

Halka hizmeti kendine birinci derecede prensip edinen belediye başkanı Turan Ertuğ’un yolun asfaltlanması sorununa derhal eğilmesi ve kısa sürede yolun asfaltlanarak Dülük ormanlarının tozdan kurtulması bekleniyor.

Dülük orman yolunun asfaltlanmaması ve sürüncemede bırakılması halinde her cumartesi pazar günü pikniğe giden 15-20 bin kişi toz yutarak hasta alınabilecektir. Yolun asfaltlanmasının halk sağlığı açısından da önem arz ettiği bildiriliyor.

Öte yandan Dülük milli parkı alanına yaptırılan genel tuvaletler hizmete açılmadı. Ağaçların altlarında insan pisliği ile dolmaya başladı havaların ısınması ile birlikte orman alanının pis bir koku içinde kalacağı vurgulanıyor. Vatandaşlar zaman zaman direkteki içme suyunu temin eden çeşmelerin de kurulmasından ve su bulamamaktan yakınıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *