ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Torpilli müdürlere kıyak tatil keyfi

Torpilli müdürlere kıyak tatil keyfi
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 19.51
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 19.51

Şahinbey Belediyesi Zabıta eski Müdürü Hulusi Doğan’dan şok açıklama; Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz’ün, çalışanlar arasında çifte standart uygulayarak 16 müdürden 6’sının her yıl seminer adı altında Antalya’ya 5 yıldızlı otellere tatile gönderdiğini iddia etti. 10 Yıla aşkın kamuya ait lojmanı kullananların çıkarılmayıp diğer çalışanların haklarına tecavüz edildiğini söyleyen Doğan, istifası nedeninin de sosyal demokrat dünya görüşünün tek adam ve despotluğa dönüşmesine tahammül edememesi olduğunu açıkladı. Doğan “Bu şehirde sosyal demokrasiyi sosyal demokratlar bitirdi” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz’ün 1989’da 6 ay korumalığını yapan ve bundan 4 yıl önce de yine Ağyüz’ün isteği üzerine görevden alınan Arkın Bereketoğlu’nun yerine atanan Hulusi Doğan, yaklaşık 20 gün önce görevinden istifa etti. Bir süredir istifa gerekçesini kamuoyuna açıklamadığını, ancak eşi Dilber Doğan’ın İl Kadın t Komisyonu Eğitim Sekreteri ve Cemal Gürsel Mahallesi parti görevinden istifa etmesinden sonra bu iki olayın birleştirilerek kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini söyleyen Doğan, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver’in “Eşi Zabıta Müdürlüğü’nden alındı. Siyah plakasız kaldı” şeklindeki açıklamalardan sonra suskunluğunu bozduğunu ifade etti.

Doğan, “Ben görevimden istifa ettim, alınmadım. Dilekçem var, halen işleme konulup konulmadığı da belirsiz. Zaten yerime tekrar atanan Bereketoğlu’na da görev teslimi diye bir şey söz konusu değil. Ben uzun zamandan beri yaşadığım gelişmelerden dolayı istifa ettim. Bunu da 20 günden bu yana basın veya kamuoyuna açıklama gereği duymadım, hep sustum, susmayı tercih ettim. Terbiyem gereği kimseye de açıklama gereği duymadım ama üzerimize çok gelmeye başladılar. Benim istifamla eşimin partiden istifası, birbiri ile bağlantılı olarak açıklanmaya başlandı. Oysa hiç ilgisi yoktur”' dedi.

Doğan, Zabıta Müdürlüğü görevini istemediğini belirterek, Ağyüz’ün kendisini yanına çağırarak ‘Sen disiplinli, dürüst bir insansın, seni Zabıta Müdürü olarak atayacağım, bu görevi de en iyi yapacağına inanıyorum” diye göreve getirdiğini ifade etti. O günden bu yana göreviyle ilgili en ufak bir yanlışı, usulsüzlüğü ve haksız uygulamasının bulunmadığını ifade eden Doğan istifa gerekçelerini şöyle açıkladı: “Sayın başkan benim MHP ve kapatılan FP’nin meclis üyelerine ve onların yakınlarına destek çıktığımı, kolladığımı iddia etti. Bana böylesine haksız bir suçlama yöneltti. Oysa mecliste (FP ve MHP desteği ile çoğunluğu sağlıyor).

Başkanın ben yaptım oldu zihniyetine ters düştüm. Çalışanlar arasında çifte standarta hayır dedim. Çünkü belediyede bugün 16 müdür var, bunların 6’sı her yıl yaz mevsiminde seminer adı altında Antalya’da 5 yıldızlı otellerde birer hafta veya 10 gün tatile gönderilir. Geriye kalan müdürler ise yok sayılmakta. Bunca hizmetim var, lojman tahsisine bir türlü aklım ermedi. Bunun yasal şekli 5 yıl lojmanda kalan çıkar, yerine başkası gelir. Ama burada 10 yıldır halen lojmanda oturanlar ve bu haktan hiç faydalanamayanlar var. Niye, onların hakkı yok mu? Hani nerede kaldı sosyal demokrasi? Ben, sosyal demokrat dünya görüşünün despotluğa dönüşmesine tahammül edemedim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *