ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Törene katılan askeri birliklerimize halk büyük sevgi gösterisinde bulundu

Törene katılan askeri birliklerimize halk büyük sevgi gösterisinde bulundu
YAYINLAMA: 30 Nisan 2021 / 15.04
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2021 / 15.04
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 60. yıl dönümünü coşkuyla kutladık

Yurdumuzu tutsak etmek isteyen düşmanlara karşı Türk milletinin ve ordusunun şahlanarak onlara hak ettikleri dersi verdikleri ve vatanın haremi isteminde boğdukları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 60. Yıl dönümünü dün büyük bir coşkunluk kutlattık.

Zafer Bayramı törenleri esnasında birliklerimizin tören alanındaki yerlerini almaları ve geçit töreni esnasında halk, yürekten büyük sevgi gösterisinde bulundu, dakikalarca ayakta alkışladı. Törende konuşan subay “Yurdumuzu kurtarmak için harekete geçen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal, kabuslu, karanlık bulutların arasından bir güneş gibi parlayarak çıktı. Düşmanlarımızı kar gibi eritti. Türk ordusu komutanının emrinde düşmanlarımızı vatanın haremi ismetinde boğdu” dedi.

Törenlere saat 8.30’da orduevinde resmi kabullerle başlandı. 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşu yapıldı. Topluca söylenen istiklâl Marşı ile birlikte anıt alanındaki gönderilere bayraklar çekildi. Saat 10.00’da Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, halkın, askeri birliklerin ve törene katılan kuruluşların bayramlarını kutladı. İstiklâl Marşı ile tören alanındaki gönderlere bayraklarımız çekildi. Bir subay yukarda özünü verdiğimiz konuşmayı yaptı, bir kişi şiir okudu. Daha sonra geçit töreni yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *