ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tören süresince halk, şanlı ordumuza büyük sevgi gösterilerinde bulundu

Tören süresince halk, şanlı ordumuza büyük sevgi gösterilerinde bulundu
YAYINLAMA: 26 Eylül 2022 / 15.05
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2022 / 15.05
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 61. yıldönümünü coşkuyla kutladık

Birinci Dünya Savaşından yenik çıkan ulusumuzun üzerinde kullanarak onu tarihten silmeye çalışan Avrupalı devletleri tek başına dize getiren ulu Önder Atatürk, başkomutanlık meydan zaferi ile Yunanlıları denize dökerek büyük bir ders verdi. Bir Türk’ün tek başına bir cihana bedel oldu bir kere daha 30 Ağustos 1922’de kanıtlandı.

30 Ağustos zafer Bayramı’nın 61. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Törenleri izleyen Gaziantepliler şanlı ordumuzun temsilcilerine büyük sevgi gösterisinde bulundular. Askeri birliklerimizin geçişi büyük heyecan yarattı.

Saat 8:30’da orduevinde garnizon Komutanı tuğgeneral Hayrettin Akın, Vali Fikret Koçak, jandarma tugay Komutanı tuğgeneral Cevat Alpaslan ve belediye başkanı Turan Ertuğ tebrikleri kabul etmişti. Saat 9:30’da Atatürk anıtına Çelenk der konulmuştu, saygı duruşunda bulun olmuştu. Bando eşliğinde topluca söylenen İstiklal marşı ile gönderilere bayraklar çekilmişti. Daha sonra komutanlar, vali, belediye başkanı Törene katılan birliklerin ve halkın bayramını kutlamıştı.

Bir subay günün önem ve anlamını dile getirdi. İki öğrenci kahramanlık şiirleri okumuştu. Daha sonra geçit Töreni yapılmıştı. Öğleden sonra vilayet önünde ve Karşıyaka’da bandolar konserler verdi. Birliklerde sportif gösteriler ve şenlikler düzenlenmişti. Orada evinde aile toplantısı yapıldı. Gece de saat 21:00’de fener alayı düzenlendi. Şehir bayraklarla donatıldı, takı zaferlerle süslendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *