ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Toptan bakkaliyeciler ve nakliyecilerle toplantı yapıldı

Toptan bakkaliyeciler ve nakliyecilerle toplantı yapıldı
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 14.21
Toptancı bakkaliyeciler ve nakliyeciler Temmuz 1983’te şehir dışına taşınacak

Dün saat 16.30’da eski belediye binası encümen salonunda Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ başkanlığında nakliyeci ve toptan bakkaliyecilerin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Ertuğ kendilerine yeni otogar yakınındaki yerlerine inşaat yaptırarak taşınmaları için aralık ayına kadar zaman verilmesine rağmen kimsenin kazma vurmadığını, şehir içinden çıkmak istemediklerini ifade ile: “Sizlere son olarak Temmuz 1983 tarihine kadar izin veriyorum. Bu tarihe kadar yerlerinizi yaptırıp şehir dışına çıkmadığınız takdirde çadırlara çıkaracağım.” dedi.

Başkan Ertuğ toplantıya katılanlara üç seçenek bıraktı. Bunlardan birincisi, derhal yerlerini yaptırarak taşınmaları, ikincisi belediyeye yetki vermeleri ve inşaatın belediye tarafından yaptırılması, üçüncüsü ise yaptırılacak işyerlerini belediyeye devir. Bu durumda belediye kendisi inşaatı yaptırarak ihtiyaç sahiplerine verecek. Toptan bakkaliyeciler ve nakliyecilerin bir kısmı kendilerine ayrılan yerleri satmak istedi. Bunun için belediyeden izin talebinde bulunuldu. Başkanlık da buna izin vermedi.

Düşünmek için zaman isteyen bakkaliyeciler ve nakliyecilerin, üç şarttan birini kabul ederek faaliyete geçmemesi halinde, elinden işyeri arsası alınacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *