ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toprağı kirletmeyin

Toprağı kirletmeyin
YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 15.38
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 15.38
7 Ekim’de Ankara’da başlatılan ‘Toprak Erozyonu ile Mücadele Haftası’ etkinlikleri Gaziantep’te de devam ediyor. Etkinlikler kapsamında toprağın kirletilmemesi uyarısında bulunulurken kirlenen topraktan yeterli verim alınamayacağı kaydedildi.

TEMA Vakfı Gönüllü İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, yaşanabilir bir dünya için insanın en temel gereksinimi olan hava, su ve en temel üretim kaynağı toprağın, ne yazık ki kirletildiğini ve bu kirlenmeye neden olan en önemli etken ise insanın kendi faaliyetleri olduğu vurgulandı.

Küresel ısınmaya neden olan sera gazlarının atmosferde yoğun şekilde artarak iklim dengesinin de bozulması, dünya ve insanlığını sürdürülebilir olmasını tehdit eder duruma geldiği kaydedildi. Yetkililer, “Bilimsel veriler, dünya nüfusunun 2050 yılında 12 milyara ulaşacağını belirtmekte. İklim dengesinin düzenleyicisi ve havanın temizleyicisi, toprağın koruyucusu orman varlıkları ve yeşil örtünün korunması ve yenilenmesiyle bu kadar çoğalan nüfusun gereksinimleri karşılanabilir. İnsanın en temel gereksinimlerinden biri de, beslenmedir. Kirlenen ve erozyonla yok olan toprak, insanlığın gerekli ve yeterli besin alamayacağı düzeydedir. İnsanoğlu gelecek nesillere bırakacağı emanetçisi olduğu toprağın korunmasında ve kirletilmesinde ağır sorumluluk altındadır" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *