ANASAYFA arrow right Yaşam

Toplumun yüzde 62’si, koronavirüs sonrası gelecekten umutsuz

Toplumun yüzde 62’si, koronavirüs sonrası gelecekten umutsuz
YAYINLAMA: 09 Haziran 2020 / 17.06
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2020 / 17.06
Adar Araştırma tarafından yapılan ankete katılan görüşmecilerin yüzde 77'si “1 Haziran sonrası her şey normale döner mi?” sorusuna "hayır” yanıtını verdi.

Adar Araştırma, koronavirüsün yurttaşlar üzerindeki etkilerini ölçmek amacıyla yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı.  26 ilde 795 kadın ve 835 erkek ile yapılan araştırma bilgisayar destekli telefon yöntemiyle gerçekleştirildi.

Araştırmada ilk olarak katılımcılara “1 Haziran sonrası her şey normale döner mi?”  sorusu yöneltildi. Görüşmecilerin yüzde 77’si “hayır”, yüzde 23 ise “evet” yanıtını verdi.

“Koronavirüs sürecinde hükümetin yaptığı destekleri yeterli buldunuz mu?” sorusunu da görüşmecilerin yüzde 65’i “hayır” cevabını verirken yüzde 35’i “evet” dedi.

Katılımcılar, “Normalleşmeyle beraber açılan AVM’lere gider misiniz?” sorusuna ise yüzde 68 “hayır gitmem”, yüzde 32 de “evet giderim” yanıtını verdi.

 “Koronavirüs sürecinde gelir düzeyinizde nasıl bir değişiklik oldu?” sorusuna da görüşmelerin yüzde 60’ı “gelirim azaldı”, yüzde 36’sı “bir değişiklik olmadı” yüzde 4 ise “gelirim arttı” cevabını verdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 62’si, “Koronavirüs sonrası gelecekten ne kadar umutlusunuz?” sorusuna “umutlu değilim” yanıtını verirken, yüzde 14’ü “umutluyum”, yüzde 24’ü ise “kararsızım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *