ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumun örgütsüz olması sorunları çözümsüzleştiriyor

Toplumun örgütsüz olması sorunları çözümsüzleştiriyor
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 21.07
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 21.07

Türkiye’de üretimsizlik ve işsizliğin öncelikli sorun olduğunu belirten CHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdülkadir Ateş, örgütlenmenin ve demokrasinin önündeki engellerin kaldırılmasının şart olduğunu vurgularken, eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz, 1980 ihtilalinin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen halen 22 yıl öncesinin konumuna gelinemediğine dikkat çekti.

3 Kasım seçimlerinde CHP’nin iktidara geleceğini belirten milletvekili adayları sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. CHP adayları dün DİSK Bölge Temsilciliği, İşçi Emeklileri Cemiyeti, ESOB, GTO, KESK, Sakatlar ile Sağır ve Dilsizler Dernekleri’ni ziyaret ederek sorunlarını dinledi. CHP birinci sıra milletvekili adayı Abdülkadir Ateş, Türkiye’nin örgütlü toplum sorunu bulunduğunu, bu nedenle sorunların bu kadar büyüdüğünü ve çözümsüzleştiğini vurguladı.

Parti olarak örgütlenmeye önem verdiklerini hatırlatan Ateş, “Sosyal demokrat düşünce ancak örgütlü toplumlarda yeşerip gelişebilir. Bu gerçeği fark eden CHP, ülkeyi örgütlü toplum haline getirecek ve örgütlü toplum için mücadeleyi sürdürecek. Örgütlü toplum olmak, demokrasinin en önemli ve temel unsurudur. Sendikal hareketin önündeki birçok engeli daha önce hükümet ortağı olduğumuzda kaldırdık. Önümüzdeki dönemde tek başımıza iktidara geldiğimizde sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldıracağız” diye konuştu.

Türkiye’de üretimsizlik ve işsizliğin temel sorun haline geldiğini ifade eden Ateş, üretimin önündeki engellerin aşılmasının şart olduğunu söyledi. Demokrasinin yetersiz olduğunu hatırlatırken, “Bu alandaki sıkıntılar, gerekli yasal düzenlemelerle aşılacak. Sosyal demokratların tek başına iktidara gelmesi ile ülkede önemli değişim ve gelişmeler olacak. Gelir dağılımındaki adaletsizlikten istihdama, üretim, eğitim ve sağlığa kadar her alanda ve her konuda ülkemiz uygar ve kalkınmış ülkeler seviyesine çıkarılacak ve ülkenin kaderi değişecek” dedi.

Halk, layık olduğu yaşam standardına kavuşacak ve sosyal demokratlar Avrupa’da olduğu gibi uzun yıllar iktidarda kalacak. Çünkü bu ülkeyi 50 yıldan bu yana sağ partiler yönetiyor. Seçmenden CHP’yi tek başına iktidara getirmesini istiyoruz” diye konuştu. Ateş, 1995 yılında iktidar ortağı olduklarında sendikalı işçi sayısının bugünkünün iki katı olduğunu belirterek, sendikalı işçi sayısındaki azlığa dikkat çekti ve “Sendikalı olmanın önündeki her türlü engeli kaldırılacağız. Türkiye’de sosyal demokratların oyu aslında yüzde 90. Fakat halkın bilinçli olmaması nedeniyle sağ partiler iktidara geliyor” dedi.

1980 İhtilali’nin üzerinden 22 yıl geçtiğini, ancak halen 22 yıl öncesine gelinemediğini ifade eden CHP Milletvekili ve adayı Mustafa Yılmaz ise, DİSK’in her zaman solun ve sosyal demokratların iktidara gelmesi için mücadele ettiğini belirterek, “Seçmenin oyu 12 Eylül’den sonra pazarlığa dönüştü. Fakat DİSK’in CHP’den talep ettiği örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, istihdam, üretim ve çalışma koşulları ile ilgili haklı talepler elbette bizlerin de arzusu. Bunların çözümü için çaba göstereceğiz. Parlamento da emeğe sıcak bakan tek parti CHP’dir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *