ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumu yanlış yönlendiriyorlar

Toplumu yanlış yönlendiriyorlar
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.21

Gazeteci-yazar Haşan Cemal in Gaziantep'teki siyaset ve seçim izlenimleri siyasilerden de büyük tepki aldı. CHP İl Başkanı Metin Çelikel, Cemal’in Milliyet gazetesine yansıttığı izlenimlerinin tamamen yanlı ve gerçeklerden uzak olduğunu söyledi. Haşan Cemal’in Türkiye’nin değişik yerlerinde siyasetin nabzını tutmaya çalıştığını hatırlatan Çelikel. “Cemal, bu görevini gerektiği gibi yapmıyor. Yanlı nabız tutmak istiyor. Toplumu yanlış yönlendiriyor. CHP Gaziantep'te güçlü olmasına rağmen hiç söz etmediği gibi burada CHP de var demekle yetinebiliyor’’ dedi.

Böyle haksızlık olamaz. Ulusal basın geçmişteki olumsuz tavrını yine sergiliyor. Ulusal basının finans çevreleri ile ilişkisini duymayan kalmadı. Finans çevrelerinin güdümündeler. Basın asıl görevini bir tarafa iterek kendi çıkarları doğrultusunda toplumu yönlendirmeye çalışıyor. Tekelci basma hizmet ederek toplumu yanlış bilgilendirmeye çalışan Cemal de diğerleri gibi bundan zarar görecektir” dedi.

Türkiye’de parlamentonun dışında kalan CHP’nin yokluğunu, ıstıraplarını herkesin yaşadığını söyleyen Metin Çelikel, “CHP’nin parlamento dışında kalmasının ulusal basının olumsuz yayınlarının büyük payı vardır. Ama CHP bir gün mutlaka bunu aşacaktır” şeklinde konuştu.

Celal Doğan’ın Derviş ve Cem İkilisi çevresindeki yeni bir oluşumun Türkiye için umut olacağı yolundaki değerlendirmesini de Çelikel değerlendirdi: “Suni yapay yöntemlerle siyasette sonuca varmak mümkün değil. Siyaseti siyasetin içerisin-dekiler yapar. Siyaset sırça köşkte olmaz. Toplumu bilmeden, tanımadan, tanık olmadan uzaktan kumandayla siyaset yapılmaz. Derviş ve Cem kendi alanlarında bilge kişiler olabilir. Asma siyaset ayrı, bilge olmak ayrı şeylerdir. Tersini düşünürsek kendi alanında başarılı olan iyi bir doktordan iyi bir Sağlık Bakanı olmaz. Toplumsal talep olmadan suni zorlamalar ile siyasette bir yere gitmek mümkün değil.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *