ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumsal yıkıntının göstergesi

Toplumsal yıkıntının göstergesi
YAYINLAMA: 23 Kasım 2020 / 13.15
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2020 / 13.15
Eğitim seviyesinin son derece düşük olduğu, üretim yapılmayan, yoğun bir işsizliğin yaşandığı kentte zaman öldürme mekanlarının sayısı sürekli artıyor.

Kökeni cemevi, yani toplanma ve sosyal sorunların konuşulduğu yer olan camiye, Hz. Muhammed hayatı boyunca yalnızca 4 kez gitmiş, diğer zamanlarda namazını hep mescitte kılmış. Kente sayılan giderek artan, bazı kesimlerin para aklama, bazı kesimlerin gösteriş olsun diye yaptırdığı camiler, Cuma ve bayram namazları dışında imamla müezzinin baş başa kaldığı mekanlar olarak tanımlanıyor.

Bir süre önce Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Sabah'ın “Uyuşturucu ve vergi kaçakçısı olanların cami yapmaları doğru mu? Bunlara engel olunamaz mı, isteyen cami yaptırabilir mi?” şeklindeki sorusuna yanıt vermezken, “Kenteki cami sayısının okul sayısını ikiye katlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Her zaman, ihtiyaca göre cami yapılması için hep konuşuruz, ihtiyaç olmayan yere cami yapmak doğru değil” yanıtını vermişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *