ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumsal talep seçimden yana 

Toplumsal talep seçimden yana 
YAYINLAMA: 25 Nisan 2021 / 17.01
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2021 / 17.02
Aday adayları seçim erteletme çabalarının boşa çıkacağı kanısında...

DYP Milletvekili aday adayı Uzo Karayılan, milletten kaçmanın çözüm olmadığını belirterek tepkisini şöyle dile getirdi: “Seçimi ertelemek hayırlı olmaz. Ülkeye zarar verir. Bir kişi sürekli seçilecek diye bir mantık olamaz. Zaten dürüst çalışanları halk tekrar seçer. Eğer birilerinin seçilememe veya barajı geçemem korkusu varsa, onlar oturup nerede hata yaptıklarını hesap etmeli. Niçin barajın altında kaldıklarının muhakemesini yapmalı. Seçimin ertelenmesine uğraşacaklarına kendi hatalarını görmeli. Yaptıkları hatanın cezasını millete çektirmeye hakları yok.”

 DSP Başkanı Ahmet Yaşaroğlu, bu aşamadan sonra geriye dönüş olamayacağını belirterek, ‘Zararın neresinden dönersek kardır’ mantığı ile hareket etmenin bir yararının olamayacağını söyleyen Yaşaroğlu, “Burada önemli olan meclisin tutumu. Meclis seçimin ertelenmesi için bir karar alır mı ya da böyle bir karar çıkar mı onu bilemiyoruz. Meclis aritmetiği içerisinde kendisini seçime hazırlayamayan, parti içi sorun ve sıkıntıları olan, ayrışma ve saflaşmalar yaşayan partiler var. Mecliste bunların karşı olacağı bir durum çıkarsa buna da hiç şaşmamak gerek. Mevcut tabloya bakıldığında seçim sonrasında rejim tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir. Demokrasilerde buna nasıl çözüm bulunur, mahkeme ve yasalar bunu nasıl sınırlar bilemiyoruz. Ama Başbakan bu konuda gerekli uyarıyı yaptı” diye konuştu.

Seçimin ertelenmesinin Türkiye gerçekleri ile bağdaşmayacağını söyleyen CHP milletvekili aday adayı Metin Çelikel, siyasi etik açısından da böyle şeyin doğru olmayacağını, toplumsal talebin Türkiye’nin seçime gitmesi ve yeni bir parlamento ile ülkenin sorunlarına çözüm araması olduğunu ifade etti. Çelikel, “Seçimin ertelenmesi ülkenin hayrına olmaz. Milletvekilleri kişisel beklentileri uğruna ülkeyi kaosa sürükleyemez. Kişisel beklentilerini ülke çıkarının önünde tutamaz. Siyasetin değer kaybetmemesine, belli bir düzeyde tutulmasına Türkiye’nin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Ben seçimin erteleneceğine inanmak istemiyorum. Ülke için bir yıkım olur” diye konuştu.

MHP Şahinbey İlçe Başkanı Eyüp İyikoçak, 3 Kasım seçiminin TBMM’nin gündeminde çıktığını belirterek, “Ok yaydan çıktı, TBMM 3 Kasım’da seçim için meclis kararı aldı. Anayasal engel olmadığı takdirde seçimin yapılması gerek. Ben her şeye rağmen seçimin yapılacağına inanıyorum. İptal edilmez. Barajın altında kalan partiler bile seçimin ertelenmesi için çaba gösteremez, çünkü seçimden kaçmış görünümü verir ki bu da o partiye büyük zarar verir. Aday listelerine giremeyecek milletvekillerinin seçimin ertelenmesi için çaba göstermesi de yanlış olur. Çünkü bu millet zaten hak edeni defalarca parlamentoya taşımıştır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *