ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumda ‘Dürüst’ insanın işi çok zor 

Toplumda ‘Dürüst’ insanın işi çok zor 
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 14.02
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 14.02
Toplumdaki tüm olumsuzluklara karşı mücadele eden dürüst insanların işinin her zaman zor olduğu belirtilirken, suçlunun ceza almamasının suçsuz insanların cezalandırılması anlamını taşıdığı, dürüst insanların böyle durumlarda hep sıkıntı yaşadığı ifade edildi.

Dürüst insanın her zaman her yerde ve her ülkede işinin hayli zor olduğunu ifade eden Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşan Herken, suçluların cezalandırılmamasının aslında suçsuzu cezalandırmak anlamına geldiğini belirterek, sistem böyle işlediği için dürüst insanların hep yalnız kaldığını ve suçlu pozisyonuna düştüğünü vurguladı.

Sistemde sürekli bir aksama olmasından veya suçlulara göz yumulmasından, dürüst insanların zarar gördüğünü vurgulayan Herken, “Suçlu cezalandırılmadığında bu kez suçsuz olan cezalandırılmış oluyor.Yani biri dürüst çalışıp didiniyor, kurallara uyuyor, diğeri hiçbir kurala uymuyor, çalıp çırpıyor, ama karşılığında hiçbir ceza görmüyor. Bu durum suçsuz insanı incitir ve zoruna gider. Biri hortumluyor krallar gibi yaşıyor ve 3-5 ay yatıp çıkıyor, diğeri bir kilo baklava çalıyor, 6 yıl yatıyor. İşte bu adalet değil. Suçlunun ceza almaması insanlan suça teşvik eder. Suç ile ceza çoğu kez orantılı olmuyor” şeklinde konuştu.

Tüm olumsuzluklara karşı dürüst insanların mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatan Herken, “Zaten dürüst olmayanların bir sıkıntısı olmaz. Sıkıntıyı hep dürüst olan çeker. Çünkü dürüst insan her tür olumsuzluğu kabul edemez. Aslında insan olan her yerde sorun vardır, dürüstlerin işi de bu sorunlara karşı mücadele etmektir. Karşı koyar. Örneğin yaşanılan veya görülen bir olumsuzluğa bazen basın yazmayana kadar hiçbir yetkili müdahale etmez. Ama konu gazetelerde yer alınca derhal önlem alınıyor. Yanlış neyse düzeltiliyor. Onun için basına da büyük görev düşüyor” dedi.

Halıcılar Odası Yönetim Kurul Üyesi Beşir Demircioğlu asgari ücretin 160 milyon lira olduğu bir ülkede insanların geçimlerini karşılamalarının çok zor olduğunu ifade etti.Halıcılar Odası Yönetim Kurul Üyesi Beşir Demircioğlu önce insanların yaşam koşullannm düzeltilmesi, ardından da hırsızlık yapanlara en ağır ceza verilmesi gerektiğigörüşünü savundu. 160 Milyon lira ile geçinmeye çalışan insanların ülkesini en fazla seven dürüsüt insanlar olduğunu açıklayan Demircioğlu, “Bu insanları tebrik etmek gerek. Asıl onlar ülkeyi en çok sevenlerdir. Dürüst insanlar her zaman bu ülkede sıkıntı çekmiştir. Bunun sorumlusu da devletin kendisidir. Bu ülkede parayı repoya yatırana hiçbir şey yok ama yatınm yapan, istihdam yaratan, işsizlere iş imkanı sunanlann tepesinden devletin görevlisi hiç eksik olmuyor. Asgari ücretli vergi ödüyor, çırpan ödemiyor” dedi.

Hırsızlık suçuna en ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Demircioğlu, “Herkes soyuyor. Zaten fazla bir cezası da yok. Böyle bir ülke düzelir mi? Her şeyden önce herkes vergisini vermeli. Şadece asgari ücretliden, çalışandan vergi almakla hiçbir mali sorun çözümlenmez. Kazanan herkesten vergi alınmalı. Eğer ülkedeki bu çarpıklık, başı boşluk adaletsizlik, yoksulluk ve bu sistem böyle devam ederse çoğa kalmaz Arjantin’den daha kötü oluruz. Toplumda yapsın da yesin mantığı hakim. Böyle şey mi olur?”şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *